Nu trebuie uitata birna din ochiul nostru

luni, 23 august 1999, 23:00
2 MIN
 Nu trebuie uitata birna din ochiul nostru

Simbata, la Moinesti, la capatul unui meci foarte modest, FCM Poli Iasi a parasit din nou terenul invinsa. In afara intoarcerii acasa fara punct(e), ingrijoratoare a fost prestatia pe ansamblu a jucatorilor ieseni, care au gafat repetat in defensiva iar in ceea ce priveste ofensiva, faptul ca in 90 de minute nu a fost trimis nici un sut pe poarta spune foarte multe. Aceste lucruri ar trebui sa dea si mai mult de gindit daca tinem cont ca Petrolul arata ca o palida umbra a echipei de acum citiva ani, din trupa lui Gheorghe Poenaru nemairaminind decit jocul foarte dur practicat pe terenul de linga schelele petroliere.
Din pacate pentru ieseni, tonul ezitarilor in aparare l-a dat chiar veteranul Cimpeanu care a fost serios incomodat de terenul umed, scaparea mingii la golul doi fiind cea mai mare gafa a portarului lui Poli, la Moinesti. Alta data punctul forte al apararii, blocul central a fost destul de ezitant in ciuda unor interventii destul de exacte ale lui Urdaru. Petrache nu a mai fost "stilpul" de alta data iar Rudac a dezamagit, fiind cu regularitate depasit pina si la duelurile aeriene in care avea un consistent avantaj al inaltimii. De altfel, jucatorii care au fost marcati de cei doi fotbalisti ieseni amintiti, Florea si Vetrea au fost cei mai buni fotbalisti moinesteni.
Pe flancuri lucrurile au mers ceva mai bine fata de primele etape, Gavrilescu jucind destul de bine ca fundas stinga iar Onofras, achitindu-se de sarcinile avute pe cealalta banda. Retragerea ultimului in linia de fund a avut insa un efect negativ asupra liniei mediene, Caunei fiind absent in joc pe flancul drept acolo unde cele citeva actiuni initiate au aparut tot ca urmare a unor infiltrari ale lui Onofras in atac. Nici ceilalti mijlocasi ieseni nu au iesit prea mult in evidenta, Dragoi jucind destul de economicos iar Matinca, pe stinga, neiesind in evidenta. In conditiile in care toti ochii erau pe el iar pase nu a primit deloc Dobrea a fost sub cota obisnuita, in avanposturi au impresionat placut Ancuta si, dupa pauza, Chiper, ambii jucind cu destul tupeu. De fapt cei doi au fost printre cei mai "taxati" jucatori ai oaspetilor, "obraznicia" lor nefiind pe placul unor fundasi moinesteni ale caror interventii te duceau cu gindul la orice in afara de fotbal. In contradictie cu cei doi ceilalti jucatori tineri intrati in repriza secunda, Ciocoiu si Onut nu au iesit cu nimic in evidenta.
Asadar, infringere fara drept de apel chiar in conditiile in care arbitrajul a fost o batjocura la adresa oaspetilor. (Ovidiu MINEA)

Comentarii