O noua dezamagire

duminică, 20 noiembrie 2011, 21:52
5 MIN
 O noua dezamagire

CSMS: Balan – Ciucur, R. Tincu, Mitrea, Vladu – Nalati ( – ’65 P. Tincu; ’75 Herghelegiu), B. Straton – Onofras, Cl. Tudor, Badic – Bilba (’46 Ghiceanu). Antrenor: Ionut Popa

Dunarea: Pirvu – D. Cristescu (’86 –  L. Radu), M. Marin, Velescu, D. Popescu – Cioinac (’63 – Bostan), Cucu – Birladeanu, Al. Avram, Al. Cristea (’46 – Val. Munteanu) – Chelaru. Antrenor: ViorelTanase.

Arbitri: Marian Ene (Bucuresti); Sebastian Gheorghe (Suceava), Ciprian Iovu (Botosani).

Cartonase galbene: Badic (’70), Straton (’90) – Al. Cristea (’35), Pirvu (‘90^3).

1-0, min. 59: Onofras, cu un sut plasat de la 14 metri, dupa o pasa a lui Tudor;

1-1, min. 67: V. Munteanu centreaza in fata portii, de pe stinga, iar Chelaru reia in plasa.

CSMS a ratat o uriasa sansa de a intra apasat in calculele promovarii, echipa ieseana nereusind sa treaca simbata, pe "Emil Alexandrescu", de Dunarea Galati.

Etalind o atitudine mult mai determinata in comparatie cu alte partide, iesenii au tinut friiele primei reprize, in care oaspetii au avut un singur sut cadrat, si acela trimis abia in minutul 38, cind Cioinac a sutat de la 25 metri. Lipsa unui om de gol s-a facut insa simtita din plin, astfel incit dominarea Iasului s-a soldat doar cu doua suturi periculoase (Tudor – min. 7, Nalati – min. 18), doua ocazii (Straton a trecut pe linga minge, la cinci metri de poarta, in minutul 31, "capul" lui Mitrea, din minutul 45, a trecut "pe linga") si o ratare incredibila, Bilba (min. 28) trimitind peste poarta de la sase metri, din pozitie centrala, intr-un moment in care Pirvu era tintuit pe linia portii! Chiar daca Popa a avut de lucru in minutul 48, la lovitura de cap trimisa de Chelaru, Iasul a intrat bine si in actul doi, cind Onofras a deschis scorul, Ghiceanu, scapat singur, a preferat un sut de la 16 metri (min. 64) iar lovitura de cap a lui Straton (’66) a fost parata de Pirvu. Naivitatea defensivei iesene a facut ca jocul sa se echilibreze brusc, Chelaru egalind in minutul 67, dupa o multitudine de erori comise de fundasii ieseni. Iar gluma era sa se ingroase in minutul 73, cind iesirea aiurea a lui Popa l-a uluit pina si pe Chelaru, care a trimis peste poarta, cu capul, din trei metri!

Finalul a facut ca ritmurile cardiace ale spectatorilor sa aiba fluctuatii serioase. In minutul 85, Ciucur a slalomat prin apararea oaspetilor insa a sutat peste poarta dintr-o pozitie foarte buna. Doua minute mai tirziu, R. Tincu a pus mot jocului extrem de modest pe care l-a facut, permitindu-i lui Munteanu sa scape singur, galateanul sutind insa in Popa. Peste alte doua minute, Straton, din patru metri, a trimis in plasa laterala, iar in minutul 90 Pirvu a parat sutul lui Badic. Nici prelungirile nu au fost mai linistite. Cum Onofras nu a ajuns la o centrare trimisa de Ciucur prin fata portii iar seria de trei cornere consecutive avute de gazde inainte de ultimul fluier a lui Ene nu a avut urmari, agitatia minutelor suplimentare a fost insa inutila.

Banca cu exilati

^ Jucatorii de rezerva ai gazdelor au purtat geci pe spatele carora scria Politehnica Iasi. ^ Gado nu a putut fi recuperat, astfel ca Popa a apelat, pentru a completa banca de rezerve, la doi juniori, Andries si Gorovei, si doi dintre cei opt fotbalisti "exilati" saptamina trecuta, Boestean (care avea probleme medicale) si Ghiceanu. Cum Bilba a jucat slab, Ghiceanu a si fost introdus pe teren. ^ Paul Tincu a facut zece minute extrem de slabe, el fiind inlocuit imediat. ^ La oaspeti a evoluat si Daniel Birladeanu, care a fost legitimat in trecut si la FC Politehnica. ^ Orice gafa a lui Badic era urmata de replici venite din tribune pe tema "Sa vezi ce-ti face Leo!". Reamintim, acum o saptamina, managerul CSMS, Leo Grozavu, l-a lovit in fata de Badic, in momentul in care jucatorul statea la masa.

"Fotbalul se face cu fotbalisti, mobila cu timplari"

* declaratiile celor doi antrenori dupa meciul din Copou

Ionut Popa: "Azi am vrut, dar nu am putut. A fost un rezultat just, realizat in compania unei echipe mai bune. Daca nici acum nu se intelege ca avem un lot de locul VI, nu sintem realisti. Poate cineva asteapta sa fie campioni europeni de Craciun! De 11 etape sint silit sa joc cu aceiasi fundasi centrali, indiferent de randamentul lor, pentru ca nu am altii. Atacantii rateaza tot, si singuri cu portarul. De vina este insa antrenorul! Azi, cred ca momentul psihologic al jocului s-a derulat dupa ce am deschis scorul, cind Ghiceanu, in loc sa patrunda in careu, sa suteze sau sa forteze sa fie faultat, a ales o alta solutie. Pe Tincu, care si-a dorit mult sa joace, l-am bagat in locul lui Nalati, care a evoluat mai slab, insa a comis gafa de la care a pornit egalarea, erorile continuind apoi. Te poti imbolnavi la echipa asta! Daca raminem la sase puncte de promovare la sfirsitul turului, ar mai fi ceva sanse de promovare. Pentru a ne lupta in continuare insa, trebuie renuntat la zece jucatori si adusi cinci-sase fotbalisti de valoare. Nu te ajuta arbitrii, nu te ajuta adversarii, ai nevoie de echipa! Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni, dar uitati-va ce aparare avem: un portar adus de la Viitorul Constanta, care nu stiu pe ce loc a terminat anul trecut, doi copii, Ciucur si Badic, pe lateral, un stoper de la o echipa de mijlocul clasamentului in Liga a II-a, FC Botosani (n.r. – R. Tincu) si unul din Liga a III-a (n.r. – Mitrea). Or, se stie, vrei echipa buna, trebuie sa ai aparare buna. Fotbalul se face cu fotbalisti, mobila cu timplari".

Viorel Tanase: "Ma asteptam la un meci crincen, tinind cont de faptul ca gazdele au obiectiv promovarea. A fost un joc bun in care, pe final, am ratat doua situatii de a ne desprinde. Am pacatuit iarasi la finalizare. Adversarul mi s-a parut accesibil, s-a simtit ca au avut o saptamina tumultoasa, cu batai prin cabina".

Comentarii