O noua expeditie pionereasca

vineri, 11 mai 2001, 23:00
2 MIN
 O noua expeditie pionereasca

Cine a vazut ieri in Copou citiva fotbalisti care s-au urcat intr-un autobuz, a luat cu siguranta plasa in privinta destinatiei acestora. Nu era echipa de juniori care pleca spre un meci din campionatul specific, ci ramasitele FCM Poli Iasi. Ploaia de disponibilizati (Rupedeal, Moise si Acatrinei, ultimii doi, deveniti jucatori liberi) sau indisponibili (Matinca, Mihalache, Capusa, Medeleanu, Claudiu Dumitru, Bodoga – accidentati, I. Serban si Soponariu – suspendati) a facut ca directorul-antrenor Danut Munteanu, sa plece la lupta cu 4 seniori si 9 juniori! Nici macar soferul "titular", Mihai Rusu nu a facut aceasta deplasare, el fiind inlocuit de un coleg de la RATC. In plus, cazarea va fi asigurata de gazde ca urmare a unei restante fata de Poli, din urma cu citeva campionate. Atunci, reciprocitatea stabilita intre cele doua grupari in legatura cu cazarea si masa dinaintea partidelor a fost uitata de ieseni in retur, cind moldovenii nu au mai apelat la serviciile gratuite puse la dispozitie de cimpineni. Noroc ca acestia nu au uitat acel episod, care aduce o noua proba in legatura cu profesionalismul managerial existent in ultima vreme in Copou! Drept urmare, expeditia cimpineana a iesenilor poate fi considerata o "misiune imposibila".
Gazdele nu se gindesc decit la proportia scorului. "Satelitul" campioanei, Dinamo, va fi condus pentru prima data de pe banca tehnica de fostul international Marin Dragnea; asta dupa ce tehnicianul ce a pregatit pina acum in acest sezon pe prahoveni, Costel Orac, a plecat la Baia Mare pentru a-i ajuta pe maramureseni sa nu rateze promovarea pe finalul sezonului. Daca alta data Poiana rezista in liga secunda doar datorita influentei federale a presedintelui lor, Stefan Chitu, acest sezon a fost unul total lipsit de griji pentru o echipa pigmentata din plin cu jucatori promitatori pe care "ciinii rosii" ii rodeaza in B cum ar fi Baltoi, Aldea sau Schintee.
Inaintea acestui meci Poiana se afla pe locul 5 (44 puncte, +5 la adevar) iar Poli ocupa ultima pozitie cu 9 puncte si un pasiv de 33 de puncte in clasamentul adevarului. In tur, in Copou iesenii au pierdut cu 0-2.
Formatiile probabile: Poiana – Vlad – Plavache, Diaconu, Vatavu, Iordeache, Burchi – I. Gheorghe, Schintee, Aldea – Stegaru, Baltoi. Poli – Luca – Climinte, Petrache, Petrariu, Tesoi, Urdaru (Raileanu) – Besleaga, Suru, Butnaru, Ciocanaru – Etcu.
Celelalte meciuri ale etapei : Precizia Sacele – Metalul Plopeni (in tur, 0-2), FC Onesti – Callatis Mangalia (2-0), Farul Constanta – Fulgerul Bragadiru (0-0), Tractorul Brasov – Juventus Colentina (0-0), Apemin Borsec – Cimentul Fieni (0-1), Midia Navodari – Metrom Brasov (2-1), Unirea Focsani – Sportul Studentesc (0-1), ARO Cimpulung – Laminorul Roman (0-2). (Ovidiu MINEA)

Comentarii