O singura varianta: victoria

sâmbătă, 14 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 O singura varianta: victoria

Chiar daca au plecat spre ultima deplasare din actualul tur intr-o zi de vineri, 13, Poli Iasi spera ca ghinionul sa nu se abata asupra sa la meciul de astazi de la Fagaras, acolo unde este neaparat nevoie de o victorie pentru ca returul sa fie abordat cu sanse reale de promovare.
Astfel, in ciuda framintarilor mai mici sau mai mari existente in sinul clubului in ultima vreme jucatorii par decisi sa-si aduca aminte de… Galati, adica de singura deplasare victorioasa din tur. Programul de pregatire al echipei a fost neschimbat, singurul element in plus fiind adus la nivelul motivatiei, articolele aparute in presa legate de "cooperativa" brasoveana amplificind ambitia iesenilor de a cistiga chiar in judetul Brasov si a demonstra ca echipa are valoare chiar si in conditiile in care cei de sub Timpa pomenesc din ce in ce mai des de "indirecte".
Pentru partida de astazi la indisponibilitatile mai vechi, Paraschiv si Serban, s-a adaugat cea a lui Botan care a incasat etapa trecuta al patrulea cartonas galben in actualul sezon si este suspendat.
Referitor la gazde, Nitramonia, dupa un trecut sezon foarte agitat in care a evitat retrogradarea datorita si ajutorului dat de… Poli Iasi care a pierdut doar la Fagaras si Buzau "ingropind" in C pe Metalul Plopeni si Foresta II Falticeni, nu reusesc sa faca o figura prea frumoasa nici in actualul campionat. Faptul ca principalul sustinator al echipei, Combinatul Chimic din oras, se afla in mare criza a aruncat si mai mult echipa in bratele… celorlaltor echipe brasovene presedintele CA al Metrom, M. Vrapciu spunind raspicat ca "misiunea" echipelor brasovene este, printre altele, si salvarea Nitramoniei.
Fagarasenii sint antrenati de fosta vedeta dinamovista Nistor Vaidean, MVP-ul lotului fiind Chiric.
Inaintea etapei de astazi, in care se diputa multe partide importante, Nitramonia ocupa locul 16 cu 13 puncte (-8 la adevr) iar Poli pozitia a cincea cu 27 puncte (+3 la adevar).
Formatiile probabile:
Nitramonia – Ginga – Mitric, Popa, Ienciu, Cristescu – Nicusor, Padurariu, Stinga, Balasz – Chiric, Torok.
Poli – C. Stoian – Abalasei, Popescu, Petrache, Bordeanu – Stoica, Cotan, Tiron, Ionescu – Stancu, Puscas.
Arbitrii partidei sint: F. Verigeanu (Rimnicu Vilcea); D. Sopa (Sibiu), A. Damian (Blaj). Observator FRF: D. Ionescu (Bucuresti).
Celelalte meciuri ale etapei: Dacia Unirea Braila – Laminorul Roman; Cimentul Fieni – Petrolul Moinesti; Sportul Studentesc – Dunarea Galati; Chindia Tirgoviste – Midia Navodari; Metrom Brasov – FC Brasov;Tractorul Brasov – Precizia Sacele; Rulmentul Alexandria – Rocar; Gloria Buzau – Poiana Cimpina. (Ovidiu MINEA)

Comentarii