Onut voteaza pentru

vineri, 09 ianuarie 2009, 21:49
2 MIN
 Onut voteaza pentru

Ideea conducerii Politehnicii Iasi de reasezare a platilor catre jucatori, in sensul diminuarii contractelor de joc cu 10-20%, sumele rezultate urmind a fi achitate doar in cazul indeplinirii obiectivului de mentinere in Liga I, nu pare a-i speria pe fotbalistii Politehnicii. Ieri, capitanul de echipa al gruparii din Copou, Bogdan Onut, a comentat aceasta ipoteza: "Orice plan bun, care duce la asigurarea stabilitatii financiare a clubului si la evitarea retrogradarii e bine-venit. Chiar daca asta presupune sacrificii! In principiu, eu sint de acord sa pierd niste bani daca Politehnica ramine in Liga I. Important este sa fim uniti si sa evitam retrogradarea. Vom discuta variantele ce ni le va propune conducerea in vestiar si vom lua decizia potrivita".

Un alt subiect pus in discutie in aceste zile a fost legat de sistemul de premiere din timpul sezonului, cel abordat in tur, cu blocarea primelor in perioada in care echipa se afla pe locuri retrogradante (ceea ce s-a intimplat pe tot parcursul primei jumatati a campionatului!) fiind considerat nestimulativ. Si la acest capitol sint studiate mai multe variante, ideea de baza fiind plata a 50% din prime imediat dupa meciuri, celelalte 50 de procente din fiecare bonus urmind a fi achitat la atingerea obiectivului. Exista discutii si in ceea ce priveste cuantumul primelor, care, in tur, conform Regulamentului de Ordine Interioara, au fost de 1 000 de euro la un succes pe teren propriu si 2 000 de euro la o victorie in deplasare. Exista un scenariu care prevede marirea primelor de joc dar si netranslarea celor 10-20 de procente ce ar fi oprite de contractele anuale catre prima de obiectiv.

Toate aceste variante vor fi definitivate in prima sedinta a Consiliului de Administratie al clubului, pentru punerea lor in practica fiind insa nevoie si de acceptul jucatorilor. "Avem mai multe variante la care lucram, Consiliul de Administratie urmind a aproba planul pe care-l vom prezenta jucatorilor. Abia dupa ce baietii vor fi de acord cu planul anti-criza pe care-l vom face, acesta va putea fi pus in practica" a anuntat presedintele Politehnicii, Sorin Boca.

In mod normal, redactarea unui plan concret care sa fie prezentat jucatorilor trebuie facuta pina luni, reunirea echipei fiind prevazuta in prima zi a saptaminii viitoare, la ora 18:30

Comentarii