Ori la bal, ori la spital!

marți, 06 ianuarie 2009, 21:49
3 MIN
 Ori la bal, ori la spital!

Cel mai longeviv antrenor din Liga I, Ionut Popa, se afla in fata unei mari dileme, tehnicianul anuntind ca va lua in aceste zile o hotarire in privinta continuarii mariajului cu Politehnica Iasi. "Asa nu se mai poate! Daca nu se achita salariile jucatorilor si nu exista un buget clar pentru retur, renunt. Nu are sens sa ma mai chinui si sa imi distrug sanatatea! Ori la bal, ori la spital! Nu vorbesc de banii mei, care tot timpul sint lasat la urma, ci de cei ai jucatorilor, pentru ca doar cu fotbalisti multumiti ai liniste sa lucrezi. Tot turul am strigat ca vom ajunge in criza daca nu se dau banii la timp, dar nimeni nu m-a bagat in seama, iar vestile bune nu apar nici acum. Doar daca actionarii si primarul se pun de acord in ultimul ceas, achita datoriile si pregatesc minimum 30 de miliarde de lei pentru a ne pregati, a aduce citiva jucatori si a incepe in forta returul,  se mai poate face ceva" a spus Popa.

Presedintele Politehnicii, Sorin Boca, a avut si el o discutie cu Popa. "Am discutat mult pe tema programului de pregatire si a strategiei pentru retur, insa mi-a spus ca sint doar 5% sanse de a mai veni la echipa. Mi-a spus ca isi doreste ca jucatorii sa fie platiti la zi si a cerut o garantie in ceea ce priveste sustinerea financiara pentru retur. Nu am avut cum sa-i dau aceasta garantie, insa l-am asigurat ca lucrurile vor fi transate in timp scurt, in aceste zile fiind asteptata organizarea unei intiniri a Consiliului de Administratie in care sa fie analizate variantele de buget pe care le-am propus pentru retur" a spus seful executivului, care a adaugat: "Deocamdata, nu ne-am gindit la nici o alta varianta pentru postul de antrenor, pentru ca domnul Popa mai este sub contract cu noi inca un an si jumatate. Eu sper in continuare ca vor fi gasite solutii de finantare pentru retur, in sensul de asigurarea unui minim cu care sa incercam evitarea retrogradarii. In acest caz, cred ca si domnul Popa va ramine alaturi de noi, asa cum a fost si in ultimii ani".

Boca a mai precizat ca principala preocupare in aceste zile este conservarea lotului de jucatori. "Pina vom sti exact pe ce bani vom conta pentru a ne gindi daca putem face vreo achizitie, incercam sa nu pierdem jucatori din lotul cu care am terminat turul. Am avut discutii cu mai multi jucatori, toti dindu-mi asigurari ca, desi au alte oferte, ramin la Poli daca lucrurile vor fi stabilizate din punct de vedere financiar. Chiar si cu Naidin am purtat o discutie marti, incercind sa-l determin sa-si prelungeasca contractul care i-a expirat in decembrie".

Conform informatiilor vehiculate in presa, cei mai curtati jucatori ieseni la ora actuala sint Naidin si Miclea. Primul are citeva oferte din strainatate, fiind si in vizorul Mediasului, ardelenii vizindu-l si pe Miclea, considerat inlocuitorul ideal al lui Curtean, fotbalist a carei plecare e anuntata drept iminenta de echipa promovata in elita in vara trecuta.

Comentarii