Pacat, mare pacat!

miercuri, 08 aprilie 2009, 21:03
3 MIN
 Pacat, mare pacat!

 

Politehnica a pierdut marti un excelent prilej de a-si consolida locul ceva mai caldut pe care ajunsese in clasament. Intilnind o palida umbra a campioanei, CFR Cluj fiind departe de echipa din sezonul trecut, iesenii au capotat pe finalul partidei, nereusind astfel sa-l ajute pe antrenorul Cristiano Bergodi sa-si ia o revansa de orgoliu fata de echipa la care a lucrat in urma cu doua sezoane.

Principalul lucru care li se poate reprosa fotbalistilor ieseni, care au excelat la capitolul daruire, este doza redusa de curaj ofensiv. Temindu-se prea tare de clujeni, gazdele au fost prea rezervate in atac, unde au mizat in special pe solutiile simpliste ale aruncarii balonului direct pe virfuri, prada usoara pentru o defensiva care avea avantajul net al taliei. Regretul iesenilor este cu atit mai mare cu cit s-a vazut limpede ca in rarele momente in care linia de mijloc dadea tonul unui joc rapid, cu mingi la firul ierbii, apararea adversa (unde s-a simtit din plin si faptul ca Tony nu are jocuri in picioare) era destabilizata usor. Mai trebuie precizat ca lipsa de mingi utile avute la dispozitie de virfuri s-a datorat si pozitionarii destul de retrase a mijlocasilor dar si formei slabe a lui Montiel, paraguayanul gresind neasteptat de multe servicii.

Din punct de vedere defensiv, lucrurile au stat OK pina spre final, avantajul Politehnicii fiind legat si de faptul ca, dupa ce a stat putin in "4-2-3-1", CFR a trecut la "4-3-3", un modul care i-a deranjat vizibil pe Pereira (ce a jucat extrema stinga) si Muresan (ce actiona des la mijloc, in dreapta), ambii folositi in roluri inedite. Si daca mai plusam cu faptul ca Dubarbier a fost de nerecunoscut, iar Dani a stat retras, avem explicatia faptului de ce clujenii au ajuns sa depinda doar de Culio si Y. Koné. Din nefericire pentru Poli, care dadea senzatia ca defensiva improvizata pentru acest meci are forta de a inchide poarta, pasa scoasa din joben a argentinianului si finalizarea de rasa a ivorianului din minutul 79 au inclinat balanta in favoarea ardelenilor, Iasul pierzind cu mare usurinta macar un punct important.

In aceste conditii, presiunea asupra Politehnicii, ce fusese diminuata putin dupa victoria de la Constanta, reajunge aproape de limita de avarie, partida de duminica, de la Galati, capatind conotatii foarte importante.

Poli-catalog

Plesca (6) – doua interventii bune, nu i se poate imputa golul.

Buta (6) – ca de obicei, si-a securizat eficient zona.

Onut (5,5) – mai are pina sa-si revina la forma optima.

Straton (5) – surpriza placuta pina in minutul 79, cind l-a scapat pe Koné la faza care a decis jocul.

Todescato (5,5) – a avut sansa ca Dubarbier a prins o zi mizerabila.

 

Viveiros (5,5) – luptator.

Milea (5,5) – muncitor.

Montiel (5) – multe servicii imprecise.

Miclea (5,5) – a ratat o ocazie importanta, in minutul 65.

Cristea (6) – a semnat singurul sut cadrat al Politehnicii, a hartuit permanent defensiva clujeana in ciuda faptului ca a fost dezavantajat de mingile inalte cu care era servit.

Bilba (5) – a vrut multe, a reusit putine.

Bratu (5) – timp insuficient pentru a se exprima.

Ignatov a intrat in minutul 80.

 

A intrat frica in galateni

Tehnicianul Otelului, Petre Grigoras, considera ca formatia sa are "sanse" mari sa retrogradeze in Liga a II-a la finalul sezonului, daca va continua seria rezultatelor negative. "Ne indreptam rapid spre matineu. Am plecat de la 0-2, insa mai mult de jumatate din lot il avem cu probleme medicale. Am avut sansa sa egalam, dar fotbalul se joaca pe goluri. Le urez bafta celor de la FC Vaslui, sunt sigur ca vor evolua in cupele europene in sezonul viitor", a spus Grigoras. Directorul general al gruparii de la malul Dunarii, Marius Stan, a felicitat echipa gazda pentru victoria obtinuta si nu crede ca echipa antrenata de Grigoras poate emite pretentii din moment ce este formata din foarte multi tineri. "Nu am crezut in posibilitatile noastre. Raminem cu dezamagirea ca am cistigat o repriza, dar e foarte putin, fiindca am bifat a patra infringere consecutiva, care ne trimite in zona retrogradarii. Cu o echipa tinara, formata din copii, nu am putut emite pretentii mai mari. Adversarul a meritat victoria", a spus Stan.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii