Pancu – in Copou

vineri, 23 ianuarie 2009, 21:54
3 MIN
 Pancu – in Copou

Fostul fotbalist al Politehnicii, internationalul Daniel Pancu, legitimat in prezent la echipa rusa Terek Groznii, a fost prezent, ieri, in Copou, la antrenamentul echipei condus de Cristiano Bergodi. "Am primit cinci zile libere de la Terek Groznii si am venit cu niste treburi la Iasi. I–am cerut voie domnului Bergodi sa ma lase si pe mine sa ma pregatesc alaturi de Poli. Nu am venit sa semnez cu Poli, dar va veni si acea vreme. Eu am spus-o in repetate rinduri ca vreau sa-mi inchei activitatea la gruparea din dealul Copoului. Nu stiu cind va fi acel moment, dar vreau sa vin la Iasi cind inca mai pot juca. Pe Bergodi nu il stiu foarte bine, am iesit de vreo citeva ori cu el la o cafea in Bucuresti. Il stiu mai mult din ce mi-au spus fostii colegi de la Rapid. A fost foarte iubit acolo si a facut treaba buna. Este un mare cistig pentru Poli Iasi venirea sa. Eu cred ca domnul Bergodi poate salva Iasul de la retrogradare" a spus Pancu.

Antrenorul Cristiano Bergodi a afirmat ca si-ar dori un jucator ca Daniel Pancu, dar este constient ca in acest moment Poli Iasi nu-si permite un asemenea fotbalist. "Daniel m-a rugat sa se pregateasca alaturi de noi. Normal ca mi-as dori sa vina la Iasi, dar stiu ca nu se poate. Nu pot eu sa cer un asemenea jucator acum. Daca el va dori sa vina peste citiva ani sa joace din nou aici, Iasul ar avea numai de cistigat", a precizat Bergodi. (MEDIAFAX).

 

Dubluri pe posturi

Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a recunoscut ieri ca achizitiile iernii vor depinde, in primul rind, de posibilitatile materiale ale clubului. "Domnul Bergodi ne-a cerut sa avem dubluri pe posturi, lucru pe care incercam sa-l rezolvam. De aceea, ne trebuie minimum un atacant si un fundas lateral. Daca ultimul va fi de profilul lui Stancu, ce putea sa evolueze pe ambele benzi, va fi bine, daca nu – ne trebuie si un fundas dreapta si unul stinga. In ceea ce priveste intarirea ofensivei, aceasta depinde si de modulul tactic pe care se va merge in retur. Va fi nevoie fie de unul, fie de doi atacanti, profilul de jucator solicitat de domnul Bergodi fiind unul axat pe viteza, nu pe gabarit. Oricum, indiferent de citi jucatori vom aduce, vom tine cont, in primul rind, de latura financiara" a spus seful executivului iesean. Acesta a mai precizat ca spera ca lotul sa fie definitivat inaintea plecarii in turneul din Antalya. "Acum e perioada in care se pune accent pe acumularile fizice, chiar daca se lucreaza si tactic. Totusi, vom incerca sa creionam lotul cit mai rapid. Ne dorim ca in Turcia sa mearga toti jucatorii pe care ne vom baza in retur, astfel incit domnul Bergodi sa poata face reglajele optime in amicalele pe care le vom disputa" a spus Boca, ce a recunoscut ca, in afara celor trei argentinieni aflati in probe, la ora actuala nu exista nici o varianta clara de jucatori noi care ar putea ajunge in Copou, ci doar tatonari. (OM)

Comentarii