Petrolul Moinesti trece prin clipe grele

miercuri, 19 noiembrie 2003, 00:00
3 MIN
 Petrolul Moinesti trece prin clipe grele

Al treilea meci pe viata si pe moarte al iesenilor – dupa cele cu FC Onesti si Dacia Unirea Braila – se va disputa simbata, tot in deplasare, la Moinesti. Ca de obicei, in asemenea situatii, meciul incepe cu mult inaintea zilei oficiale, prin declaratii razboinice, evenimente neprevazute si altele. Ieri, insa, Petrolul Moinesti a primit o lovitura de la FRF, patronul Miron Smarandache trebuind sa bage adinc mina in buzunar, pentru a-si onora obligatiile fata de fostul antrenor.
Comisia Tehnica a Antrenorilor a judecat ieri litigiul dintre antrenorul Emil Vladut si clubul Petrolul Moinesti, unde a activat ca antrenor in sezonul trecut. Vladut, actualmente la cirma echipei FC Onesti, a depus memoriu pe 20 octombrie la Comisie, solicitind clubului moinestean plata restantelor in valoare de 73 de milioane de lei si 3.500 de dolari, dupa cum spune antrenorul care ieri a cistigat litigiul. Comisia Tehnica formata din Emeric Ienei, Florin Halagian, Angelo Niculescu, Viorel Cojocaru, Cornel Dragusin, Mircea Radulescu si Cornel Dinu i-a dat cistig de cauza lui Vladut, Petrolul Moinesti avind termen 30 de zile pentru a-si onora restantele. Daca dupa 30 de zile, clubul nu-i achita banii lui Vladut, va intra in penalizare, cu cite 0,25 la suta pe zi, iar apoi ii vor fi blocate transferurile, putindu-se ajunge chiar la retrogradarea echipei.
„Era mult mai simplu sa rezolvam problemele acolo, ca ne desparteau 50 de km. Asa, am mers 350 de km pentru a-mi gasi dreptatea”, spune Vladut, care a antrenat, timp de trei luni si la Poli Iasi, ca secund al lui Lita Dumitru, in anul in care fotbalistii din Copou au retrogradat in Divizia C. Fostul antrenor al Moinestiului mai declara ca „Aurel Adascalitei a venit cu ordin de plata fals. Semnatura mea a fost doar pe un singur ordin de plata, de 5 milioane de lei, si ala datind de prin primavara. S-ar putea sa-l dau in judecata pentru fals in acte. Semnaturile pe care le-a prezentat nu sint ale mele” , a declarat Emil Vladut, in timp ce se intorcea de la Bucuresti. Vladut mai spune ca „acum doua saptamini am avut infatisare, insa nimeni din conducerea clubului Petrolul nu s-a prezentat. Am facut acest pas pentru ca la mijloc sint drepturile mele. Mai mult decit atit, am fost dat afara de acolo intr-un mod deloc placut pentru un antrenor care tocmai a promovat echipa in Divizia B. Imi pare rau ca inaintea meciului cu Poli Iasi s-a intimplat asta. Vina este a lor, excluzindu-l pe Miron Smarandache” . (sponsorul principal al echipei din Moinesti – n.r). Vladut a incheiat apoi: „au dreptul sa faca apel, dar nu au sanse. Ei au acte false, eu am originalul”.
„Cazul nu este solutional” , spune Aurel Adascalitei, presedintele Petrolului. Totusi, Adascalitei a lasat sa se inteleaga ca Petrolul nu va face apel. „Este pacat ca s-a ajuns aici. El a muncit aici si il inteleg. Ramine sa ne intelegem. Cred ca vom solutiona pe cale amiabila problema aparuta”, ne-a declarat Adascalitei. Acelasi presedinte a spus in incheiere ca „eu nu am avut cunostinta de ce s-a intimplat, de contractul pe care l-a avut Emil Vladut” (Cristian BLANUTA)

Comentarii