Poli a batut, dar n-a convins

luni, 02 august 1999, 23:00
2 MIN
 Poli a batut, dar n-a convins

Asteptatul debut al lui FCM Poli Iasi in actuala editie a campionatului nu a adus aproape nimic bun. In afara a 15 minute de fotbal si a trei puncte, evolutia "alb-albastrilor" l-a silit pe antrenorul principal Mihai Danila sa-si prezinte scuze la sfirsitul meciului fata de evolutia elevilor sai.
Asa cum era de asteptat principala nemultumire a lui Danila a fost legata de prestatia liniei mediene, care a deceptionat. Dispecerul Cotan mai are pina sa ajunga din punct de vedere fizic la parametrii optimi care sa-i permita sa faca jocul cu care obisnuise, Dragoi a intrat destul de greu in ritmul echipei, paradoxal, doar pe finalul meciului el iesind in evidenta. Pe flancuri, in ciuda efortului depus si a faptului ca a obtinut penaltiul din care a cazut egalarea, Caunei a decptionat prin jocul lui haotic iar Onut a fost mult timp absent, calitatile lui deosebite neputind fi puse in evidenta pina cind el nu va fi pus la punct cu pregatirea fizica.
Pe fondul fringerii echipei in doua, in atac a fost destula lipsa de materie prima, Dobrea avind rareori posibilitatea sa confirme faptul ca pare cel mai in forma jucator iesean in timp ce Onofras (primele 20 minute), Ionescu si apoi Ancuta s-au zbatut si ei de multe ori inutil.
Si in aparare au fost probleme mai ales pe flancuri acolo unde Poiana a actionat cu predilectie. De altfel faptul ca atit golul cit si cele mai periculoase ocazii ale oaspetilor au aparut in urma unor actiuni derulate in aceste zone spune multe despre evolutia lui Cantea (apoi Onofras, care a fost retras fundas dupa introducerea lui Ionescu) si Petrache. Ambii insa au circumstante atenuante vizavi atit de starea de sanatate (Cantea a iesit accidentat iar antrenorul Danila a spus ca Petrache a vomat chiar si inaintea meciului) cit si de posturile pe care au jucat, Cantea nemaievoluind de mult fundas dreapta in timp ce Petrache a fost dispus aproape de zona in care actiona in sezonul trecut Bordeanu.
Per ansamblu, o victorie chinuita in fata unui adversar mult peste asteptari. (Ovidiu MINEA)

Comentarii