Poli are zece parinti

Subtitlu

joi, 17 ianuarie 2008, 22:15
3 MIN
 Poli are zece parinti

Clubul de fotbal Politehnica va fi detinut de zece actionari. Anuntul a fost facut ieri dupa-amiaza de primarul Gheorghe Nichita. Investitorii privati vor detine 58% din club, restul urmind a ramine la Consiliul Local.

Primele obiective ale noilor actionari sint achitarea datoriilor la bugetul de stat si furnizori, asigurarea unui buget de transferuri de aproximativ un milion euro si salvarea echipei de la retrogradare. "Am avut o sedinta duminica. Am discutat cu un grup de oameni de afaceri. Joi ne-am intilnit din nou si am pus bazele unei structuri de actionariat", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Noii actionari ai clubului din Dealul Copoului ar urma sa semneze actele de preluare in perioada urmatoare. Conform primarului Nichita, dintre cei trei actionari anuntati la sfirsitul anului trecut, in noua structura va ramine doar Iulian Dascalu, patronul Iulius Grup. El va avea 26% din actiuni.

"Alti opt actionari vor lua deocamdata cite 4% din actiuni. In aceasta situatie vor fi oamenii de afaceri Bogdan Cihodaru, Viorel Roman, Ioan Prisecaru, Maricel Popa, Lucian Grecu, Constantin Benta. Am discutat si cu Dragos Paval, de la Dedeman, si Gheorghe Avram de la firma DAS. Si ei au confirmat ca vor lua cite 4% din actiunile de la club", a precizat Nichita.

Preluarea actiunilor se va face prin majorare de capital. In prezent, capitalul social al societatii care detine clubul Politehnica este de aproximativ 1,5 milioane lei. "Important este ca aceste persoane au vorbit si s-au pus de acord. Au vrut sa fie un echilibru, de aceea vor avea toti cite 4% din actiuni. Fiecare va contribui la bugetul clubului in functie de numarul de actiuni. Acesti oameni constituie o garantie pentru club. Toti il sustin pe actualul antrenor si actuala conducere a clubului", a afirmat Nichita.

Edilul sustine ca Politehnica are in prezent datorii de 3,3 milioane lei catre bugetul de stat si alte 400.000 lei catre furnizori. Aceste datorii ar urma sa fie achitate de noii actionari. Primarul a anuntat ca va propune finantarea clubului de la bugetul local si in acest an. Astfel, Nichita a propus alocarea a 6,5 milioane lei catre Fundatia Sportului Iesean. De aici vor fi virate sume si catre clubul de fotbal.

Sageti catre Zapodeanu

"Ioan Zapodeanu a conditionat tot timpul sprijinirea clubului. Vroia sa fie sprijinit ca om de afaceri. I-am spus ca legal sustinem pe toata lumea. Nu pot sa fiu conditionat si nu am cedat. Oamenii de afaceri cu care am discutat acum nu au solicitat nimic de la mine. Dar nu are sens sa il ponegresc acum pe Zapodeanu", a adaugat Nichita.

Contactat telefonic, Zapodeanu sustine ca va fi alaturi de echipa si in perioada urmatoare. "Nu i-am cerut nimic. A fost acea discutie vizavi de constructia mea din Pacurari. Nu am nimic cu primarul. Daca nu o sa primesc aviz de la el, il voi obtine in instanta. Ii felicit pe investitori, iar daca o sa fie nevoie, o sa fiu alaturi de ei si de primar. Ma bucur ca au venit. Eu nu am reusit sa ma inteleg cu primarul", a explicat Zapodeanu. El urma sa detina 26% din actiunile de la Politehnica, dar a anuntat recent ca nu mai doreste sa investeasca la club

 Optimismul lui Boca

Presedintele clubului Politehnica, Sorin Boca, a comentat astfel intilnirea de ieri: "Sper ca noile mutatii in actionariatul clubului sa aduca linistea absolut necesara functionarii unui club din Liga I. Tinind cont de renumele noilor actionari, sint optimist in privinta viitorului echipei si a rezolvarii problemelor stringente cu care se confrunta in prezent", a spus seful executivului de la Poli.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii