Poli continua sirul victoriilor

marți, 04 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Poli continua sirul victoriilor

Chiar daca ultimele adversare ale Politehnicii Iasi s-au numit Foresta II Falticeni, Dunarea Galati si Metalul Plopeni agonisirea a maximum de puncte in ultimele 3 meciuri nu poate decit sa aduca o raza de lumina pe chipul catranit al microbistului iesean.
Ultimul episod victorios al triplei amintite s-a derulat simbata, in Copou, cind Poli, fara sa forteze, a obtinut o victorie lejera, la un scor de forfait. Asa cum am amintit si in numarul de ieri al ziarului, balanta meciului a fost inclinata in mod decisiv de atacantii ieseni Baston si Cojocaru, care au facut efectiv ce au vrut din tripleta de fundasi centrali – formata din Stefanescu, A. Radu si liberoul Lutea – a Metalului. Nu e mai putin adevarat ca, de aceasta data, virfurile "alb-albastre" au beneficiat si de mult mai multe mingi utile decit de obicei, de acest lucru nefiind strain dispecerul Cotan, care a etalat o imbucuratoare pofta de joc. Forma buna a partii centrale a compartimentului median a fost completata si de inchizatorul Dragoi, care se pare ca isi regaseste pasii hotariti pe care ii facea in startul sezonului. Sub asteptari a fost randamentul flancului sting al gazdelor, unde s-a simtit lipsa lui Sava, jocul lipsit de orizont a lui Caunei fiind completat si de o evolutie sub asteptari a lui Cantea.
La Metalul a iesit in prim plan virful Turcu, cel care l-a "deranjat" destul de mult pe omul sau de marcaj, Paraschiv. De asemenea, experimentatul coordonator de joc Mocanu, cel al carui joc ne-a adus aminte de Kerezsy, a fost o piesa grea in angrenajul plopenarilor. In rest, multa tinerete, destul curaj in joc si… cam atit. Senzatia lasata in Copou este ca echipa prahoveana mai are nevoie de timp pentru a se "coace" si a redeveni echipa care nu prea avea emotii in liga a doua.
Asadar, Poli a reusit sa taxeze pe toate cele trei echipe aflate in suferinta pe care le-a intilnit, in ultima perioada. Pe traseu, urmeaza, simbata, o deplasare la cea mai nevoiasa echipa a seriei, Dunarea Calarasi. In mod normal, echipa din Copou ar trebui sa confirme faptul ca se simte bine pe malurile Dunarii si sa nu lase nici un punct lanternei clasamentului. Doar asa se poate scapa de minus in clasamentul adevarului! (Ovidiu MINEA )

Comentarii