Poli joaca astazi intr-o atmosfera infernala

vineri, 24 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Poli joaca astazi intr-o atmosfera infernala

In ultima vreme iesenii s-au cam obisnuit sa nu treaca zi fara evenimente spectaculoase in Copou. Ce s-a intimplat in aceasta saptamina intrece in intensitate tot zbuciumul in care se afla de mai multa vreme FCM Poli Iasi. Punerea pe lista de transferari a lui Petrache si Dragoi, suspendarea lui Dobrea si Caunei, arestarea portarului Chirila, intoxicarea alimentara a lui Paraschiv care si-a vazut moartea cu ochii de la niste ciuperci cumparate dupa victoria de la Sacele si suspiciunile privind apararea sanselor corect de catre unii jucatori ieseni sint tot atitea elemente care au aruncat gaz peste focul mocnit deja existent la gruparea ieseana.
Faptul ca astazi adversara iesenilor este o trupa puternica a seriei, dupa unii chiar principala contracandidata a Forestei la lupta pentru promovare, ridica si mai tare gradul de periculozitate a meciului de astazi, un eventual nou esec pe teren propriu complicind din nou soarta lui Poli.
Tinind cont de toate problemele amintite, principala preocupare a antrenorilor Mihai Danila si Marian Moldovan a fost gasirea a cel putin 16 jucatori apti pentru acest meci, suspendarea lui Ilie (eliminat etapa trecuta) si accidentarea lui Ionescu sporind deruta din tabara gazdelor.
De partea cealalta Midia vine la victorie la Iasi, sosirea inca de joi a oaspetilor in oras (cartierul general a fost stabilit la motelul Bucium) spunind multe despre modul in care acestia pregatesc meciul. Ieri dimineata Ioan Sdrobis si-a condus elevii (simpla trecere in revista a jucatorilor pe care formatia de pe Litoral o are la dispozitie poate sa sugereze clar ca Midia nu se gindeste decit la divizia A) la un antrenament derulat pe stadionul "Tineretului" la care au participat toti cei 18 fotbalisti deplasati. Oaspetii nu au nici o problema in lot, rezerva de portar al lor urmind a fi ex-ieseanul Sirbu. Cu privire la meci, "Parintele" Sdrobis a spus: "Mergem la victorie. Iasul doarme asa cum si-a asternut".
Asadar, meci tare in Copou, oaspetii parind a avea prima sansa pe hirtie. Inaintea partidei de astazi Poli ocupa locul 15 cu 7 puncte (-5 la "adevar) iar Midia, cu 18 puncte si "+6" la "adevar" ultima treapta a podiumului.
Formatiile probabile: Poli – Cimpeanu – Gavrilescu, Barbu, Urdaru, Rudac, Gheban – Ancuta, Cotan, Poenaru – Ancuta, Matinca. Midia – Dinica – Gherbezan, Belacu, Balaceanu, Leahu – Dicu, C. Popa, Bolmandir, Radu – Chirea, Jilavu. Partida va fi condusa la centru de craioveanul M. Ezaru.
Celelalte meciuri ale etapei: Dacia Pitesti – Metrom Brasov; Callatis Mangalia – Laminorul Roman; Gloria Buzau – Juventus Bucuresti; Dunarea Galati – Unirea Focsani; Tractorul Brasov – Sportul Studentesc; Foresta Suceava – Precizia Sacele; Chindia Tirgoviste – Poiana Cimpina; Petrolul Moinesti – Cimentul Fieni. (Ovidiu MINEA)

Comentarii