Poli, la rascruce

duminică, 18 iulie 2010, 22:29
3 MIN
 Poli, la rascruce

Politehnica Iasi urca astazi la munte pentru primul stagiu de pregatire centralizat precompetitional. Lotul care este anuntat pentru a face deplasarea este compus din: Branet, Manea (FCM Bacau); Straut, Ilie, Munteanu, Straton, Cuciula, Costache, Samson (Tricolorul Breaza), Siminic (Otelul), Eze (UTA), Cretu (Poli II); Birladeanu, Buhusi, Tincu, Spiridon (FCM Bacau), Herghelegiu (Poli II), Schiopu (Poli II), Liuba (Tricolorul Breaza); Bujor, Palimaru, Bilba, Ungureanu (FC Botosani). In cantonament sint asteptati alti citiva fotbalisti, printre numele vizate numarindu-se Drida (mijlocas, UTA), Mihut (fundas, UTA), Vlaicu (stoper, care a evoluat la Gloria Buzau si Astra Ploiesti), Marinescu (portarul format de Rapid), Iencsi (stoper, liber dupa despartirea de Rapid) si Cl. Ionescu (mijlocasul ce a mai evoluat la Poli, ultima data la Timisoara). Ignatov, Viveiros, Nogo si Lamine vor ramine acasa, plecarea lor din Copou fiind iminenta. Pregatirea jucatorilor va fi coordonata de Ionut Popa, cel care a anuntat ieri ca va fi prezent la Cimpulung. "Lucrurile nu sint clarificate nici acum, insa au aparut ceva sperante. Pentru ca echipa sa nu rateze o perioada asa de importanta, cum este cea de pregatire centralizata, voi fi prezent la Cimpulung. Voi coordona echipa, asteptind clarificarea lucrurilor. Daca apare certitudinea ca mergem pe un fagas bun, lucru pe care-l sper din toata inima, si putem ataca promovarea, semnez contractul. Daca nu, ne stringem miinile si ne despartim prieteni" a spus tehnicianul.

Sperantele de care a pomenit Popa sint banii care vor fi virati astazi in conturile unor fotbalisti, lucru care va duce la diminuarea restantelor ridicate pe care Poli le are fata de jucatori si detensionarea atmosferei extrem de incarcate existenta in Copou in ultima perioada. Informatia a fost confirmata de primarul Iasului, Gheorghe Nichita, presedintele de onoare al clubului, care a aruncat sageti catre ceilalti actionari: "Actionarii nu se inteleg intre ei si nimeni nu mai vrea sa dea bani la echipa. In aceste conditii, m-am implicat pentru a salva o situatie ce putea duce la destramarea echipei, jucatorii amenintind ca nu pleaca in cantonament daca nu-si primesc macar o parte din restante. Cu ajutorul Fundatiei si a unor sponsori, am linistit lucrurile atit la nivelul vestiarului cit si la cel al personalului auxiliar al clubului, care isi vor primi o mare parte din restante. In plus, au fost asigurate si conditii bune de pregatire. Auzind de acest lucru, Ionut Popa mi-a confirmat ca va merge la Cimpulung. Le-am spus actionarilor la intilnirea de simbata ca astept o pozitie clara din partea lor in aceasta saptamina. Sint mai multe variante in ceea ce priveste echipa. In cazul in care colaborarea dintre actionari se va regla, e posibila fie continuarea activitatii in Liga I, in ipoteza in care se mai retrage o echipa din campionat, fie atacarea promovarii. Chiar daca actionarii actuali nu se vor mai intelege, voi cauta o varianta prin care Iasul sa ramina cu o echipa care sa atace promovarea. Nu exclud insa nici pornirea la un nou drum. Cert este ca atit timp cit eu sint primar, nu voi lasa echipa de suflet a orasului sa dispara, asa cum se intimpla prin alte orase", a spus Nichita.      

Singurii jucatori ale caror carduri nu vor fi astazi alimentate sint Bilba, care nu mai este dorit in Copou, si L. Munteanu, care vrea sa plece la Brasov, el depunindu-si memoriu pentru a deveni jucator liber, ambii figurind insa pe lista celor care merg in cantonament.

Comentarii