Poli nu-l slabeste pe Porumboiu

miercuri, 27 august 2003, 23:00
3 MIN
 Poli nu-l slabeste pe Porumboiu

Presedintele clubului Poli Unirea Iasi, Marius Stan a transmis ieri la Federatie un memoriu prin care cere excluderea fostului mare arbitru Adrian Porumboiu din corpul de observatori. „Porumboiu a bagat anul trecut 10 miliarde de lei in FC Vaslui, avind drepturi federative asupra jucatorilor importanti ai echipei. Tot el ii poate observa pe arbitrii care oficiaza la partidele formatiei ce o patroneaza, arbitri care se vor teme, firesc, de faptul ca l-ar putea nemultumi pe Porumboiu daca nu vor ajuta Vasluiul! E un caz clar de incompatibilitate iar ce s-a intimplat in meciul contra noastra, cind arbitrul Ciurus intreba la sfirsit daca e multumit Porumboiu in loc sa se gindeasca la gravele greseli pe care le-a facut spune multe”, a spus Stan, care a adaugat: „Nu inteleg de ce se cramponeaza de functia de observator intr-un fotbal pe care-l denigreaza la fiecare pas, dar de care s-a folosit oricind a avut nevoie”.
Marius Stan, care l-a ironizat pe fostul mare arbitru, spunind ca „jigneste in orice disputa, datorita mediului in care traieste”, a mai precizat ca „inaintea meciului cu Poli, Porumboiu a spus ca va face ce n-a facut in viata lui pentru a cistiga meciul. Ma asteptam sa-l vad in teren, cu numarul 9, insa e clar ca s-a referit la altceva. A muncit prea mult sa-si faca imaginea pe care o are pentru a si-o strica acum. Iar daca ma mai provoaca, voi incepe sa spun amanunte despre Porumboiu, nu domnul Porumboiu, care vor face ca statuia pe care o are acum sa se naruiasca. Ba chiar si soclul se va descompune!”.
Marius Stan a tinut sa faca lumina si in privinta relatiei de colaborare cu Adrian Porumboiu, derulata anul trecut: „Pe linga tractoare, fabrici si ogoare, lui Porumboiu ii lipsea o jucarie, echipa de fotbal. El m-a solicitat anul trecut, si i-am promovat o echipa care, cu o luna inainte de start, nu avea loc in divizia C, jucatori, antrenori, titulatura sau identitate sportiva. De aceea, ma mindresc cu performanta profesionala obtinuta la Vaslui. Totusi, a ramas dator la mine, neonorindu-si multe promisiuni”.
Porumboiu nu s-a aratat ingrijorat de actiunea Iasului: „E un lucru absurd. Eu nu am nici o functie oficiala la FC Vaslui”. In ceea ce-l priveste pe Marius Stan, fostul mare arbitru, care a spus ca „nu am nevoie de statuie, sint viu” a mentionat: „Anul trecut a cistigat la mine cit nu a cistigat un conducator de divizia A. Se baga in seama insa eu nu polemizez cu toti miticii”.
Au venit burkinezii!
Conducerea ieseana anuntat ca jucatorii din Burkina Faso, Salif Nogo, Eric Bambara, Soumaila Tassembedo, despre care se spune ca sint internationali de tineret, au ajuns ieri la prinz la Otopeni pentru a sustine probe de joc la gruparea din Copou. Poli va decide in citeva saptamini daca va achita cite 50 000 $ pentru fiecare dintre ei, alte variante propuse de impresarul Marian Tiugan fiind: cedarea a 90% din drepturile de proprietate in schimbul a 35 000 $ de jucator sau 65% pentru 20 000 $. Pina cind antrenorul Vasile Simionas va da un verdict asupra retinerii jucatorilor de culoare in lot, acestia vor primi un salariu modic si vor avea asigurate conditiile de cazare si masa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii