Politehnica sta sa crape

luni, 17 decembrie 2007, 21:51
2 MIN
 Politehnica sta sa crape

Cirpita mereu pentru a rezista pe linia de plutire, corabia Politehnicii sta sa crape in aceste zile. Promisiunile neonorate in privinta lichidarii datoriilor fata de jucatori i-au facut pe multi dintre fotbalisti sa se gindeasca spre alte zari, "molima" fiind pe cale sa se extinda.

Jucatori cu contracte expirate: Ilie, Cernoch, Bakovic

La aceasta ora, trei jucatori, Adrian Ilie, Martin Cernoch si Branko Bakovic, au deja contractele expirate. Primul trebuie sa se intoarca la Poli Timisoara dupa ce Iasul i-a anuntat pe banateni ca pretentiile pe care le au pentru cedarea definitiva a jucatorului (400 000 $ plus TVA), sint exagerate.

In ceea ce-i priveste pe cei doi "stranieri", acestia pot pleca gratis la alte cluburi, de vreme ce Poli nu a cazut la pace cu Martin Cernoch pentru prelungirea angajamentului si nu are 80 000 de euro pentru achizitionarea lui Bakovic.

Presedintele Politehnicii, Sorin Boca, mai spera insa ca lucrurile sa fie rezolvate in ceasul al doisprezecelea: "Sper ca Timisoara sa-si mai reduca din pretentii in cazul Ilie. Apoi, dupa meciul de la Craiova i-am propus lui Martin un contract nou, pe doi ani, fata de prima varianta, pe jumatate de an, care l-a nemultumit. Astept raspunsul lui, dupa vacanta pe care o va face in Cehia. In ceea ce-l priveste pe Branko, care a avut si multe ghinioane, astept si pozitia actionarilor".

Jucatori liberi la vara: Bilba, Silvasan, Miclea, Marc

Situatia este complicata insa si in ceea ce priveste alti jucatori importanti, Ionut Bilba, Cristian Silvasan, Romulus Miclea si Traian Marc, ale caror intelegeri cu Poli expira in vara. Astfel, in cazul in care Iasul nu reuseste sa semneze noi angajamente cu jucatorii amintiti, ei pot pleca gratis din Copou la finele sezonului! In ciuda unor negocieri cu Bilba, Silvasan, Miclea si Marc (insistente chiar, in cazul primului), la aceasta ora nici unul nu se inghesuie sa-si dea acordul privind prelungirea mariajului cu Poli, motivul principal invocat fiind situatia instabila de la club.

Necazurile Politehnicii nu se opresc aici, datoriile la stat sufocind in continuare. La aceasta ora, in ciuda repetatelor angajamente luate de actionari privind lichidarea restantelor pe aceasta directie, clubul iesean are circa 2,9 milioane lei datorie la bugetul de stat, o suma mai mult decit impresionanta.

Tinind cont de cele prezentate anterior, e limpede de ce nici unul dintre jucatorii cu care s-a luat legatura pentru a veni la Poli nu s-a inghesuit sa faca acest lucru.

Tragind linie si amintind faptul ca pe 8 ianuarie se reiau pregatirile si ca alte cluburi au anuntat deja intariri, e limpede ca lucrurile trebuie sa mearga intr-un ritm mai mult decit accelerat in urmatoarele zile pentru ca dezideratul stabilit de conducere – pastrarea intacta a lotului actual si aducerea a trei-patru jucatori de valoare, care sa aiba imediat statut de titular – sa fie pus in practica.

Comentarii