Posibila explicatie a unei alegeri

Subtitlu

duminică, 27 februarie 2011, 21:57
3 MIN
 Posibila explicatie a unei alegeri

Fac parte dintre cei care surprinsi sa afle ca Andrei Pavel, capitanul nejucator al echipei noastre de Cupa Davis, l-a desemnat pe Victor Crivoi (29 de ani, 181 ATP) drept al patrulea jucator pentru meciul cu Argentina. Concurentul lui Crivoi era Marius Copil (21 de ani, 211 ATP), un jucator aflat in plina ascensiune, care, cu numai trei saptamini in urma, a inregistrat primul succes major al carierei, impunindu-se intr-un turneu challenger, la Kazan. In plus, este cunoscuta simpatia pe care Pavel i-o poarta lui Copil, jucator pe care l-a si desemnat titular la dublu, contra Rusiei, acum doi ani la Sibiu (meci memorabil pe care Tecau si Copil l-au cistigat in cinci seturi in fata lui Safin si Tursunov). Crivoi a jucat destul de putin in acest an, reusind doar un sfert de finala la Meknés (Maroc), intr-un turneu de aceeasi valoare ca acel cistigat de Marius Copil. Doua pot fi argumentele ce justifica alegerea lui Pavel:

1. Crivoi este, mai degraba, un jucator de zgura, in timp ce Marius Copil, avantajat de gabarit si de serviciul excelent, prefera suprafetele rapide. Dupa cum se stie, la Buenos Aires vom juca pe zgura.

2. Experienta superioara a lui Crivoi ar putea sa il faca mai putin vulnerabil in atmosfera apasatoare pe care tifosii argentinieni o vor crea. Poate ca Pavel se gindeste la un meci decisiv, in ultima zi, lucru posibil daca dupa primele patru partide scorul ar fi 2-2. in atari conditii, Crivoi ar putea juca meciul decisiv duminica, impotriva lui Monaco.  Totusi, ca o opinie personala, caracterul puternic al lui Marius Copil si simburele de inconstienta specific lipsei sale de maturitate s-ar fi putut transforma in atuuri pentru noi. Sigur, mai exista si varianta folosirii lui Adrian Ungur. Conform regulamentului, capitanul nejucator isi mentine dreptul de a anunta jucatorii care vor evolua cu numai o ora inainte de inceperea disputelor, dar numai dintre cei patru tenismeni prezentati oficial la tragerea la sorti

O ficialii partidei

Federatia Internationala de tenis a anuntat echipa care va asigura buna desfasurare a meciului de Cupa Davis dintre Argentina si Romania. Principalii reprezentanti sint urmatorii :  Sergio Elias (Chile) – supervizor ; Corinne Allard (Franta) – reprezentant ITF ; Brian Earley (SUA) – arbitru principal ; Jake Garner (SUA) si Ali Nili (Iran) – arbitri de scaun. Arbitrul Brian Earley este cel care a fost nevoit sa aplaneze conflictul iscat de americana Serena Williams care, la US Open 2009, in timpul partidei (pierdute) in fata belgiencei Kim Clijsters, a jignit o arbitra de linie de origine asiatica. Ulterior, jucatoarea americana si-a recunoscut vina si si-a cerut public scuze atit arbitrei de linie, cit si oficialilor ITF•Iranianul Ali Nili, arbitru de categoria « aur » in ierarhia ITF (cea mai inalta categorie in arbitraj), a fost protagonistul unui episod mai putin placut in anul 2004. El nu a mai fost lasat sa arbitreze pe durata turneului de Mare slem de la Flushing Medow, dupa ce a fost acuzat de utilizare abuziva a acreditarii pe timpul desfasurarii Jocurilor Olimpice de la Atena, din acelasi an.

Comentarii