Primarul – foc si para

marți, 03 noiembrie 2009, 22:32
4 MIN
 Primarul – foc si para

Inceputa in forta, saptamina a continuat pe aceleasi coordonate la FC Politehnica. Ieri dimineata, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, care este si presedinte de onoare al clubului amintit, impreuna cu Cristi Starica, cel care fusese instalat luni presedinte executiv, in locul lui Sorin Boca, ce a demisionat, a facut o vizita la vestiar, discutiile cu jucatorii si antrenorii precum si rezumatul evenimentelor care s-au derulat luni fiind prezentate intr-o conferinta de presa. Dupa ce Nichita a repetat informatiile prezentate ieri in "Ziarul de Iasi" (demisia fostului presedinte, Sorin Boca, si numirea lui Cristi Starica in locul lui, pericolul neprogramarii echipei in meciul cu Gaz Metan Medias, actele de indisciplina ale lui Bersnjak si Pecnik, etc), acesta a intrat in amanunte: "Sorin Boca, un om serios, de caracter, si-a dat demisia pentru ca a fost prea bun fata de jucatori si banca tehnica. Avea slabiciuni la acest capitol. El n-a inteles ca trebuie sa aiba o autoritate mai mare. Si eu tin la angajatii mei din Primarie, insa, cind gresesc, ii cert. De exemplu, daca as fi fost in locul lui, dupa meciul de la Galati ii amendam si pe jucatori si pe antrenori. Nu ai cum sa cocolosesti jucatorii la nesfirsit pentru ca nu sint cu platile la zi. Si la alte cluburi sint restante, insa se dau amenzi cind e cazul". Nichita i-a mai reprosat lui Boca lipsa de colaborare cu Pavel Hodea si Cristi Starica: "I-am numit vicepresedinti pe Hodea si Starica tocmai pentru a-l ajuta pe Boca. Hodea se pricepe sa negocieze, Starica are aptitudini de manager. Din pacate, colaborarea nu a mers. I-am solicitat in vara lui Boca sa reduca contractele cu 50% si sa creasca primele pentru stimularea performantei, insa nu a facut acest lucru. E drept, nu am insistat prea mult pentru ca nu am vrut sa apara tensiuni la venirea lui Grigoras. Nici contractele mari existente la unii jucatori, contracte care au generat tensiuni la vestiar, nu au fost reduse. Trebuie spus si ca regulamentele nu ne prea ajuta, insa au existat alte cluburi care au reusit sa diminueze salariile. Vom incerca si noi acest lucru, la iarna".

Seful Palatului Roznovanu i-a luat apoi in colimator pe jucatori: "In urma analizei de luni am aflat multe lucruri. Exista probleme serioase la nivelul vestiarului. Din aceasta cauza si ca urmare a ultimelor rezultate, toti jucatorii, precum si antrenorii, au primit un avertisment. In plus, Bersnjak, ce a venit la antrenamentul din dimineata meciului cu Dinamo pregatit sa plece acasa si Pecnik, ce nu s-a prezentat luni la antrenament, au fost trimisi la Poli II pe o perioada nedeterminata si au fost amendati cu 10% din contractul pe care-l au, aceasta fiind amenda maxima ce o putem aplica, tinind cont de regulamente. Astazi (n.r. – ieri) i-am certat pe multi dintre jucatori, in special pe ieseni. Tincu si Buhusi nu dau randament nici la Poli II, Bilba, de cind i s-a marit contractul, nu prea mai joaca. Si lui Miclea i-am reprosat atitudinea din ultima perioada. Le-am spus tuturor ca Poli nu e azil de jucatori ori de batrini. Multi stau la protectia contractelor frumusele pe care le au. Le-am cerut celor care nu au sentimente fata de aceasta echipa sa ne spuna, ca ii lasam sa plece. La Poli se joaca si cu sufletul, nu numai pentru bani. Este foarte posibil ca la iarna sa apara modificari serioase, mai ales ca lotul este prea numeros. E prea numeros, insa atunci cind ai nevoie sa inlocuiesti un titular nu ai cu cine!".

 

"Avem lot de locul zece"

Si antrenorul Petre Grigoras a fost avertizat voalat de Nichita. "Grigoras are credit total, sprijin total din partea noastra. El trebuie sa gaseasca solutii de redresare. Mi-a recunoscut ca abia acum a reusit sa-i cunoasca pe jucatori, potentialul, caracterul lor si intelege ca a gresit ca nu a luat anumite masuri pe care i le-am recomandat in vara. Eu cred ca lotul de jucatori este peste locul pe care-l ocupa acum. E drept, nu e nici de locul opt, cum s-au imbatat unii cu apa de ploaie dupa rezultatele bune obtinute, insa e pe undeva in jurul locului zece, asa cum e obiectivul. Nu i-am impus un barem de puncte lui Grigoras pina in iarna. Trebuie insa sa luam puncte cu echipele cu care ne batem pentru locul zece. Mi-as fi dorit sa batem la Galati decit sa facem egal la Cluj! In afara rezultatelor, ma intereseaza si maniera de joc. Vreau sa vad determinare, indiferent de rezultat" a spus presedintele de onoare al clubului, care s-a referit si la asteptarile pe care le are de la noua conducere: "Presedintele Starica si vicepresedintele Hodea trebuie sa fie o echipa. Ei trebuie sa conduca clubul, nu vestiarul ori banca tehnica. Trebuie readusa echipa pe linia de plutire pentru ca si finantatorul pe care l-am adus este nemultumit. Cind sint rezultate, mai trecea cu vederea unele cheltuieli, asa insa…"

Starica ramine si la piete

Intilnirea cu mass-media a fost inchisa de Starica, ce a anuntat ca, deocamdata, isi va pastra si functia de sef al Directiei de Piete". Presedintele Politehnicii a spus ca a venit la Poli cu gindul de a face performanta. "Sorin Boca, cu care sint prieten, a inceput sa-mi predea problemele de la club, pe care le voi aprofunda dupa meciul de la Medias, cind se intrerupe campionatul. Acum, trebuie sa facem rost de circa 75 mii de lei pentru a putea fi programati la meciul de simbata, cu Gaz Metan (n.r – Nichita a intervenit, spunind suparat ca a aflat de aceasta datorie presanta abia duminica, de la Valentin Alexandru, supervizorul partidei cu Dinamo). Acesti bani trebuie platiti pina miercuri impresarului lui Lamine. Nu ma sperie noua functie, pentru ca am experienta si pe linie sportiva, fiind sapte ani arbitru asistent la prima liga si opt ani presedintele Comisiei Judetene de Arbitri, pe linie manageriala".

Comentarii