Pronostic: Fiorentina – Bayern

miercuri, 30 aprilie 2008, 21:31
2 MIN
 Pronostic:  Fiorentina – Bayern

Astazi, Cupa UEFA isi va decide reprezentantele in finala care se va disputa, pe 14 mai, la Manchester, dar nu pe Old Trafford, ci pe stadionul "City" al celei de-a doua reprezentante a orasului. Spre deosebire de Liga Campionilor, in cea de-a doua competitie europeana a cluburilor, nici o formatie din Albion nu va fi prezenta, cele mai multe sanse de calificare fiind atribuite echipelor Fiorentina si Bayern, de fapt, finala asteptata inca dinaintea startului.

In privinta Fiorentinei, lucrurile par limpezi. Echipa pregatita de Cesare Prandelli a scos, fara a straluci, o remiza alba pe terenul lui Glasgow Rangers si acum ii asteapta pe elevii lui Walter Smith pe stadionul "Artemio Franchi". Fireste ca nu va fi o sarcina usoara pentru Mutu si colegii sai, stiuta fiind puterea de lupta a scotienilor, insa "squadra viola" are prima sansa si sintem siguri ca majoritatea microbistilor care vor urmari acest meci pe Pro TV vor tine pumnii vedetei nationalei Romaniei, vedeta care va trebui sa fie foarte atenta, intrucit un cartonas galben primit in meciul de astazi ar fi sinonim cu absenta de la marea finala.

De notat ca ambele echipe si-au dezamagit suporterii in ultimul week-end. Fiorentina a transpirat la greu pe teren propriu in fata Sampdoriei, terminind la egalitate (2-2), un rezultat care ameninta prezenta echipei lui Prandelli in preliminariile viitoarei editii a Ligii Campionilor, iar Glasgow Rangers a pierdut, dupa un meci miraculos, scor 2-3, in fata eternei rivale fotbalistice si religioase, Celtic.

Rezultatul meciului tur dintre Bayern si Zenit (1-1) favorizeaza pe hirtie echipa rusa, insa ne mentinem ideea ca Bayern este favorita. Bavarezii au terminat exact cu acelasi scor, pe "Allianz",  si partida cu Getafe, a fost condusa in prelungirile meciului retur cu 1-3 si, totusi, Luca Toni a gasit de doua ori drumul spre poarta spaniola, obtinind pentru regina fotbalului german o calificare neverosimila. Absent in meciul tur, din cauza cartonaselor, italianul va juca in orasul de pe Neva, ceea ce inseamna un pericol in plus pentru poarta excelentului Malafeev.

Mai adaugam si faptul ca Zenit, care a eliminat din Cupa UEFA echipe ca Alkmaar, Larissa, Villarreal, Marseille si Leverkusen, se simte mult mai bine pe terenuri straine, jocul de aparare-contraatac impus de antrenorul Dick Advocaat dind roade dintre cele mai bogate. Partida din fostul Leningrad va fi transmisa, in direct pe canalui Telesport.

Comentarii