Raminem in elita

miercuri, 08 iunie 2005, 23:00
3 MIN
 Raminem in elita

Politehnica: Pralea (Spiridon) – Elisei, Dediu 10, Crainiceanu 1, Roua (1), Dimofte 3, Mironescu 3 – apoi, Ciocoiu 11 (8 din 7 m), Damian 2, Bondar, Craiescu.
Presati sa invinga echipa din Sebes la o diterenta cit mai mare, pentru a evita o supriza in ultima partida a turneului, handbalistii ieseni si-au facut treaba, dar n-a fost de loc usor, in special din cauza ratarilor si eliminarilor, desprinderea aparind inspre finalul partidei, cind au ajuns la o diferenta linistitoare de opt goluri. In fata unei aparari rarefiate si lipsite de experienta, iesenii au mizat pe patrunderi in scopul obtinerii aruncarilor de la 7 m. Ratarile au fost, insa, la loc de cinste (campion fiind Crainiceanu), portarul Pralea n-a inceput foarte bine, el fiind suplinit bine de Spiridon. Cum Dimofte s-a complicat, de multe ori, inutil, iar Roua a stat izolat, rezolvarile au venit de la Mironescu, Damian si, mai ales, Dediu, care a rezolvat foarte bine orice oportunitate, desi elevii lui Costel Schender n-au avut, in prima repriza, o diferenta mai mare de trei puncte.
Situatia s-a schimbat in repriza secunda cind Dediu a continuat sa sarjeze, Dimofte a gasit si el solutii, astfel incit tabela a aratat scorul de 24-17, in min. 47. Paradoxal, linistea nu s-a instalat in tabara ieseana, citeva bilbe ale jucatorilor Politehnicii, o serie de minute de inferioritate si ratari, duc scorul la 26-23 cu patru minute inainte de final. A fost nevoie ca Pralea sa inchida poarta, doua actiuni incununate de succes ale veteranului Marius Ciocoiu si elanul de final al iesenilor, pentru a se realiza diferenta de opt goluri. (Lucian MINUT)
Brasovenii nu s-au murdarit
$ In celalalt meci, formatia Dinamo Brasov a jucat, spre cinstea ei, corect meciul cu Universitatea Pitesti, desi zvonurile n-au lipsit. Ar fi fost prea de tot ca argesenii sa invinga pe Dinamo la mai mult de noua goluri diferenta, astfel incit meciul s-a jucat corect si Brasovul a cistigat cu 31-27. $ De altfel, jucatorii echipelor din Iasi si Brasov, care se cunosc foarte bine din meciurile primului esalon, in care vor juca si in sezonul viitor, au sarbatorit mentinerea in LN la o bere, oferita de ieseni $ Elevii lui Costel Schender au mai avut, in zilele turneului motive de sarbatoare: aniversarea jucatorilor Bondar si Damian, ambii fiind sarbatoriti dupa victoria din meciul cu Sebesul $ Ca si acum doi ani, cind Politehnica a promovat, veteranul a promis ca-si rade mustata. Nu insa si antrenorul Costel Schender $ Acesta a spus, dupa meci: „Sint bucuros ca am reusit sa ne mentinem inca un an in Liga Nationala si speram sa intarim lotul, cu sprijinul financiar necesar, pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de emotii. Obiectivul nostru este situarea in zona V-VIII a clasamentului. Jucatorii vor primi diferenta de 20 % din primele meritate, deoarece si-au indeplinit obiectivul si asteptam ca domnul primar Nichita sa nu uite ce a promis intr-o emisiune televizata, prima de 1000 de euro de persoana, in cazul mentinerii in Liga Nationala”. $ Tot ieri, s-a stabilit programul editiei viitoare a Ligii Nationale masculine, care incepe pe 11 septembrie: in prima etapa, Politehnica va juca, acasa, cu Poli Izometal Timisoara, peste o saptamina urmind a se deplasa, la Cluj, pentru meciul cu Armatura$ (L.M.)

Comentarii