Razboi sau pace?

marți, 11 ianuarie 2011, 23:01
3 MIN
 Razboi sau pace?

  

Clarificarea situatiei existente la virful CSMU Politehnica este asteptata a se realiza astazi. La ora 14:00, la stadionul "Emil Alexandrescu", membrii Comitetului Director (CD) al asociatiei in cadrul careia functioneaza clubul sint asteptati a se intilni pentru a limpezi situatia aparuta dupa demisia lui Ionut Negoita din functia de presedinte. Reamintim, omul de afaceri amintit a renuntat la functie dupa sfirsitul turului, el anuntind ca sisteaza si imprumutarea clubului cu diferite sume de bani. Conform unor surse din cadrul clubului, pentru a se retrage si din CD, Negoita a pus citeva conditii, de baza fiind returnarea banilor cu care a creditat clubul pe parcursul turului, circa 150 000 de lei. Reprezentantii locali ai clubului au fost de acord cu cererea omului de afaceri, cu conditia esalonarii platii sumei amintite. In ceea ce priveste incercarea de includere in tranzactie si a cererilor de acoperire a unor datorii avute de Tricolorul Breaza, echipa care s-a mutat in vara la Iasi, aceasta a fost refuzata de factorii locali pina cind fostul patron al prahovenilor, Constantin Anghelache, nu prezinta documente justificative.

Miza retragerii lui Negoita este formarea unei noi majoritati in Comitetul Director. La ora actuala, controlul este detinut de tandemul Negoita – Anghelache, fiecare avind inca un apropiat in CD, organism in care se afla doar trei ieseni: Vasile Lupascu, Ioan Apostol si Adrian Ambrosie. In cazul in care Negoita se va retrage, acest gest urmind a fi copiat si de colaboratorul sau, in Comitetul Director ar putea fi cooptati Leonida Antohi, directorul CS Politehnica fiind propus pentru a deveni presedintele CD, si un reprezentant al Conest, societate care si-a exprimat interesul de a finanta clubul. Astfel, iesenii ar prelua controlul asupra clubului ce s-a nascut in vara in urma fuziunii dintre Tricolorul Breaza si Navobi Charity Cup Iasi. Desi se doreste o despartire amiabila intre Poli si Negoita, nu este exclus ca divortul sa fie cu tensiuni, prezenta omului de afaceri la sedinta de astazi nefiind sigura.

In paralel cu negocierile legate de bucataria interna a clubului, s-au intensificat si discutiile legate de pregatirea returului. Conform unor surse din cadrul CSMU, ieri s-a incercat identificarea surselor de finantare pentru continuarea atacarii obiectivului de promovare in Liga I. Daca la capitolul datorii exista solutii pentru acoperirea impozitelor catre stat (circa 600 000 lei), a salariilor pe luna decembrie (aproximativ 170 000 lei) ori a achitarii unei prime rate catre Negoita, probleme au aparut in legatura cu campania de transferuri. Cum efortul financiar necesar achizitionarii multora dintre tintele stabilite inainte de sarbatori era foarte ridicat ori jucatorii vizati au avut oferte mai tentante, din lista initiala au mai ramas in vizor doar Razvan Tincu (fundas, FC Botosani) si Razvan Dilbea (mijlocas, Unirea Alba Iulia). Slatina a cerut 100 000 euro pe Quist si Ed. Stoica, botosaneanul I. Matei si turdeanul Tony au fost rechemati de cluburile de care apartin, FC Timisoara, respectiv U Cluj, situatia portarului clujean Hutan s-a complicat dupa ce Universitatea cere ca acesta sa renunte la o importanta suma de bani pentru a-l lasa liber, spaniolul Acosta (U Cluj) a plecat acasa, aradeanul Tucudean a refuzat Iasul, Patrascu (Astra) a ajuns la Ceahlaul, in timp ce FC Botosani nu e de acord sa se desparta de Ghiceanu. In atare conditii, Poli a deschis alte piste, ieri purtindu-se discutii, printre altii, cu portarul Haisan (FC Vaslui), stoperul Chibulcutean (Pandurii Tirgu Jiu) si atacantul Elek (Otelul Galati).

Comentarii