Razboiul lui Hamilton

marți, 31 mai 2011, 21:48
3 MIN
 Razboiul lui Hamilton

Pilotul Lewis Hamilton le-a cerut scuze adversarilor sai Felipe Massa si Pastor Maldonado, pe care i-a numit "ridicoli" intr-un interviu acordat BBC dupa Marele Premiu de la Monaco, in care sportivul de la McLaren-Mercedes a fost sanctionat de trei ori de comisarii FIA pentru diferite incidente. " Vreau sa va cer scuze pentru ce s-a intimplat in ultimul week-end si pentru comentariile pe care le-am facut dupa, dar nu am intentionat sa jignesc pe nimeni. Vreau sa le multumesc tuturor celor care mi-au transmis mesaje, fie ele pozitive sau negative. Pentru Massa si Maldonado, cu cel mai mare respect va cer scuze daca v-am jignit. Amindoi sinteti piloti fantastici si va apreciez foarte mult. Fanilor pe care i-am pierdut si celor pe care i-am cistigat, nu va doresc decit dragoste si fericire. Dumnezeu sa va binecuvinteze!", a scris Hamilton pe Twitter.

Lewis Hamilton a avut propriul "razboi" la Monaco, in care s-a "luptat" din greu atit cu adversarii, cit si cu comisarii FIA pentru locul sase ocupat la final. Plecat in cursa de pe locul noua al grilei, dupa ce fusese retrogradat doua pozitii pentru ca a taiat o sicana in calificari, Hamilton a incercat, duminica, una dintre celebrele sale reveniri, insa ingustul circuit stradal nu i-a oferit multe oportunitati de a depasi. Astfel ca, desi de multe ori era mai rapid decit pilotii dinaintea sa, britanicului i-a fost greu sa gaseasca o bresa in apararea acestora, iar stilul lui agresiv de a pilota a dus de multe ori la acrosaje. Dupa ce a provocat, in turul 33, un accident soldat cu avarierea monopostului lui Felipe Massa de la Ferrari, comisarii FIA l-au sanctionat pe Hamilton cu o trecere suplimentara pe la boxe. Insa campionul mondial din 2008 nu a depus armele si a incercat din nou sa scoata tot ce este posbil din aceasta cursa, iar la o tentativa de a-l depasi pe Pastor Maldonado de la Williams, cele doua monoposturi au intrat in contact si pilotul din Venezuela, aflat in fata celui mai important rezultat din cariera (locul sase cu cinci tururi inainte de final), a fost nevoit sa abandoneze. Dupa incheierea Grand Prix-ului monegasc, pilotul de la McLaren-Mercedes a fost din nou in atentia oficialilor, care au considerat ca el a provocat incidentul cu Maldonado. Hamilton a fost penalizat de data aceasta cu 20 de secunde, insa timpul pe care il inregistrase a fost suficient de bun ca sa-i permita sa-si pastreze locul sase la Monaco.

Imediat dupa cursa, el a avut o reactie dura la adresa comisarilor, acuzindu-i pe acestia intr-un interviu acordat BBC ca l-au penalizat doar pentru ca este de culoare si catalogind deciziile luate in cazul sau drept "glume proaste". Totodata, pilotul britanic i-a facut ridicoli pe Massa si Maldonado, considerindu-i vinovati de accidentele in care a fost implicat. "In sase curse am fost in atentia stewarzilor de cinci ori. Este o gluma proasta. Se stie ca nu poti depasi aici. Rar, foarte rar gasesti o oportunitate. Am fost mult mai rapid decit Massa, am prins interiorul, iar el a virat prea devreme si a intrat in mine. Am incercat sa-l evit intrind pe vibratoare, dar am ramas blocati amindoi. Asta a fost tot si bineinteles ca eu m-am ales cu o penalizare. A intrat in mine si eu m-am ales cu o penalizare. Apoi am prins interiorul lui Maldonado si, se poate vedea pe inregistrari, el a incercat sa ma impiedice sa-l depasesc intrind in mine. Lucrurile astea sint ridicole. Pilotii astia sint al naibii de ridicoli, este stupid!", a declarat, furios, Hamilton. Luni, Hamilton a mers din nou in fata comisarilor si le-a cerut iertare pentru afirmatiile facute. Dupa intilnirea cu acestia, britanicul a apreciat ca scuzele i-au fost acceptate. insa presa internationala speculeaza ca este posibil ca pilotul sa nu scape fara o noua sanctiune din partea FIA, care ar putea sa nu ignore cuvintele grele aruncate la un post ca BBC. (MEDIAFAX)

Comentarii