Rednic nu-i ca Rada!

miercuri, 15 aprilie 2009, 22:54
2 MIN
 Rednic nu-i ca Rada!

Dinamo – Rapid 4-2 (2-1). Zicu (’19), Bostina (’37), Niculae (’67, ’80) / Lazar (’11), J. P. Andrade (‘90^2). Partida de la Pitesti a fost intirziata vreo sapte minute, datorita divergentelor legate de echipament, arbitrul Alexandru Tudor vrind sa-i oblige pe giulesteni sa poarte echipamentul roz, acestia refuzind, din superstitie sa se imbrace in culorile cu care au pierdut la scor in "Groapa". Pe de alta parte, intre suporterii celor doua echipe au avut loc ciocniri violente inainte de meci, patru fani dinamovisti fiind retinuti de Politie. Meciul in sine a fost spectaculos si a dovedit, ca si precedentul, diferenta de clasa intre antrenorii Mircea Rednic si Marian Rada si asta in ciuda faptului ca din formula de start a echipei Dinamo au lipsit o serie de titulari (Lobont, Cristea, Torje, Tamas – ultimii doi, introdusi pe parcurs). Rapid a avut avantaj in startul partidei, dar a fost egalata printr-un sut al lui Zicu deviat de Perja, pentru a primi lovitura de gratie de la Bostina, cu un sut de mare efect. Marius Niculae a marit avansul dintr-o excelenta centrare a lui Scarlatache, "sageata-buldozer" facind 4-1 dupa ce l-a depasit cu un lob de portarul Marinescu, iesit aiurea. Aceasta in conditiile in care Dinamo juca in zece din min. 77, Torje fiind eliminat direct pentru o intrare dura la Lazar. Golul lui Andrade nu a mai schimbat impresia generala, iar concluzia meciului a fost ca presupusele scenarii de "troc" intre cele doua echipe au fost simple fantasmagorii.

FC Timisoara – Gloria Bistrita 2-0 (0-0). Magera (’90), Curtean (‘90^2). Intre o echipa timisoreana care a abordat Cupa cu "frinele trase" si o garnitura bistriteana de rezerva, a iesit un joc incolor si insipid, in care Timisoara a dominat au ralenti, iar Bistrita a avut cele mai mari ocazii, ratindu-le cu seninatate. In ultimele minute, banatenii au scutit asistenta si "teleasistenta" de calvarul unor prelungiri, inscriind doua goluri in diagonala, cam din aceeasi pozitie: primul printr-un sut in forta, al doilea, printr-o bolta cu efect.

Rezultatele de marti: CFR Cluj – Pandurii Tirgu Jiu 1-0; FC Vaslui – Unirea Urziceni 2-0.  Tragerea la sorti a semifinalelor va avea loc astazi.

Comentarii