Refuz diplomatic

joi, 15 ianuarie 2004, 00:00
3 MIN
 Refuz diplomatic

Ieri s-a derulat un nou episod al incercarilor CS Poli Unirea Iasi de a-l determina pe Razvan Lucescu sa preia functia de antrenor principal al gruparii din Copou, in schema gindita de conducatorii liderului B1, Vasile Simionas urmind a deveni director tehnic. Pina la urma, fiul reputatului antrenor al lui Besiktas a ramas pe aceleasi pozitii, motivatiile refuzului sau de a debarca in Moldova putind fi aflate din interviul ce urmeaza.
– Razvane, Poli nu a renuntat la intentia de a te aduce antrenor principal
– Intr-adevar, m-am intilnit iarasi cu Marius (n.r. – Stan, presedintele lui Poli), insa raspunsul meu este acelasi: pina in vara nu antrenez pe nimeni!
– Ce te determina sa faci acest lucru?
– Sint mai multe aspecte, dar importante sint doua. In primul rind, m-as contrazice, lucru ce nu imi sta in fire. Cind am spus ca voi renunta sa fiu vicepresedinte la Rapid si ma voi dedica antrenoratului, asa am facut. Cind am spus ca in noua cariera voi sta sa invat un an, pentru inceput, asa va ramine. In al doilea rind, cred ca a venit vremea sa ne si respectam in fotbalul romanesc, unde inca se mai calca pe cadavre. Nu este normal sa vii la mijlocul campionatului si sa iei locul unui antrenor care a dus echipa pe primul loc.
– Totusi, ai vorbit cu Vasile Simionas si el a spus ca ar fi incintat sa lucrati impreuna.
– A fost doar o discutie de principiu. Nu uit, insa, prin ce a trecut tata acum un an si jumatate, cind a fost schimbat de la Galata, asa ca nu pot accepta sa fiu eu omul care sa ma asez pe locul unui antrenor care si-a facut treaba.
– Totusi, aceste mutari sint la moda.
– Stiu la ce te referi. I-am si spus domnului Copos ca nu e normal ce a patit Mircea Rednic. Poate Dan Petrescu va obtine rezultate mult mai bune la Rapid decit Mircea, insa, atita timp cit acesta avea sanse de a atinge obiectivele propuse, nu e firesc sa fie indepartat.
– Exista voci care afirma ca ai rezerve sa vii la Iasi deoarece nu esti sigur ca esti dorit tu ca antrenor si nu fiul lui Mircea Lucescu.
– Aceste conexiuni se vor face mereu. Oricum, daca voi pune in practica macar 20% din tot ce am invatat de la tata, sint sigur ca nu voi duce lipsa de oferte de a antrena!
– Dupa negocierile din vara cu Poli, ai afirmat ca in aceasta iarna te vei gindi daca vei reduce la jumatate perioada pe care ti-ai propus-o pentru a invata.
– Sa fiu sincer, daca Poli era la finele turului pe locul III sau IV, poate faceam acum primul pas in cariera de antrenor!
– Oficialii ieseni spun ca le-ai promis ca vor avea prioritate atunci cind vei decide sa antrenezi.
– Asa este. Din vara, dupa incheierea ciclului actual al echipei, putem discuta orice. Chiar daca echipa va ramine in B, lucru pe care nu-l doresc, sint dispus sa vin la Iasi! Nu ascund faptul ca mi-ar placea sa antrenez aici, atit din punct de vedere al conditiilor care am inteles ca sint oferite echipei datorita implicarii Primariei, al calitatii orasului si chiar a legaturilor sentimentale cu Iasul, datorate parintilor. (Ovidiu MINEA)

Comentarii