Remiza in curtea lui Stan

duminică, 19 martie 2006, 22:02
3 MIN
 Remiza in curtea lui Stan

Politehnica Iasi si-a confirmat renumele de echipa foarte incomoda in deplasare, remizind vineri, pe terenul revelatiei primei runde a returului, Otelul Galati. Un rezultat logic dupa aspectul jocului, dar care poate stirni ceva regrete in Copou, daca ne gindim la faptul ca plusul de maturitate nu a fost valorificat.
Din punct de vedere tactic, ambele echipe au facut mutatii fata de prima runda (cind Galatiul a mers pe „4-5-1” iar Iasul pe „4-2-3-1”), ajungind pe aceeasi lungime de unda, „4-4-2”. Antrenorul oaspetilor, Ionut Popa, care i-a fortat pe incertii Bernard si Gavatorta titulari, a mutat fata de prima runda nu numai la sistem (modificarea de baza aparind prin titularizarea virfului Bilba in dauna mijlocasului Tincu), ci si la distribuirea jucatorilor pe teren, Onut „alunecind” pe dreapta iar Ciobanu trecind in centrul apararii. Rezultatele au fost bune in ceea ce priveste randamentul stoperilor, periculoasele virfuri D. Stan si Baltoi nereusind sa inscrie; flancul drept insa a avut iarasi probleme, datorita „derapajelor” lui Onut.
De altfel, desi mijlocasul stinga al gazdelor, Brujan, a fost foarte lent, din acea zona s-au initiat majoritatea actiunilor periculoase ale gazdelor, cu toate ca Arhire a coborit des pentru a face faza defensiva. Ca si in aparare, oaspetii au avut superioritate pe zona centrala in linia mediana, unde tandemul Gavatorta – Iurisniti a cistigat duelul cu Paraschiv si Costin. Remiza a iesit in duelul dintre atacantii ieseni si stoperii gazdelor, regretul iesenilor putind creste deoarece Nogo a avut multe gafe elementare iar Baciu a fost foarte nervos, el fiind la un pas de a fi eliminat. Referitor la inlocuiri, acestea nu au adus nimic spectaculos, notabil fiind faptul ca antrenorul gazdelor, Petre Grigoras a mutat de fiecare data in linia mediana, semn clar ca galateanul nu a fost multumit de constructie.
Asa s-a scris istoria unui meci pe marginea caruia folclorul fotbalului romanesc tesuse multe legende. Pentru Poli urmeaza un nou joc foarte important, vineri, cu Pandurii Tirgu Jiu, in Copou, victoria fiind aproape obligatorie pentru calmarea curentului indus de cei ce vor alunecarea Iasului in subsol.
Poli-catalog
Branet (7) – a combatut prin siguranta de care a dat dovada zvonul ca i-ar putea face vreun favor „taticului” sau, presedintele otelarilor, Marius Stan.
Onut (4) – a avut citeva gafe ciudate in momente simple ale jocului, exemplele elocvente fiind atacul cu circumstante de penalty la Stan din minutul 37 si pasa pusa atacantului galatean in minutul 71.
Ciobanu (6,5) – exact, a excelat la duelurile aeriene.
Bernard (5,5) – faptul ca a jucat accidentat s-a simtit mai ales in duelurile „unu la unu” cu atacantii adversi.
Bordeanu (6,5) – sigur in defensiva, a avut si citeva urcari periculoase in atac.
Arhire (6) – un prim act foarte bun, in care raidurile sale semanau panica, urmat de regres in repriza secunda.
Iurisniti (6,5) – spirit de sacrificiu si foarte multe recuperari utile.
Gavatorta (6) – a intrat mai greu in joc, insa a facut-o cu folos.
Onofras (5) – campionul ratarilor, faza zilei „reusind-o” in minutul 55, cind a trimis „peste” din 6 metri.
Cernoch (6) – a muncit mult, creind culoare pentru jucatorii din linia a doua.
Bilba (6) – harnic, putea sa profite mai mult de gafele lui Nogo; nu si-a dezmintit renumele de campion al cartonaselor galbene.
Rednic (5) – indolent.
Mitruc a intrat in minutul 86 iar Tincu in prelungiri.

Comentarii