Respiram altfel

duminică, 26 martie 2006, 20:47
3 MIN
 Respiram altfel

Pentru a nu aluneca spre subsol, Poli nu avea voie sa calce gresit in meciul de vineri, cu Pandurii, mai ales ca urmau doua deplasari grele, la Dinamo si Constanta. Cu multe emotii, Iasul a reusit sa mentina in Moldova toate cele trei puncte, la capatul unui meci dramatic, ce a curs pe urmatoarele coordonate: dominare aproape totala timp de 85 de minute, insa cu putine ocazii de gol (clare insa, un penalty ratat si doua lovituri de cap), golul lui Cernoch si, pe final, replica consistenta a gorjenilor, cu doua uriase ratari, intre care un penalty, si doua eliminari in tabara gazdelor.
Din punct de vedere tactic, tehnicianul oaspetilor, Viorel Hizo a modificat sistemul utilizat in esecul cu Dinamo, trimitind pe teren un modul „3-4-2-1” pentru anihiliarea „4-4-2”-ului mentinut de Ionut Popa dupa remiza de la Galati. In conditiile in care in zonele centrale (bine acoperite de Mitruc si Dianu in fata tehnicilor Vranjkovic si Vancea) nu se putea construi datorita terenului, Disney si Stefan au blocat urcarile in atac ale lui Toma si Bordeanu, iar Bilba si Cernoch au fost anihilati de cei trei stoperi de la Pandurii, singura solutie de a face diferenta ramineau flancurile, mai ales ca acolo terenul era ceva mai bun. Chiar daca lipsa de inspiratie a „volantilor” gazdelor a fost exapseranta, golul a aparut dintr-o astfel de zona, Miclea reusind, dupa gafa lui Vancea, sa speculeze spatiul mare aparut intre Buta si stoperii lui Hizo si sa puna mingea pe tava lui Cernoch.
In ceea ce priveste schimbarile, merita notate zbaterile lui Popa de a inviora atacul. Mai intii, la mijloc, mai ofensivul Tincu l-a inlocuit pe Mitruc, apoi Bilba i-a lasat locul lui Onofras in avanposturi, pentru ca ultimul sa coboare in linia mediana dupa introducerea unui alt atacant masiv, Palimaru. De cealalta parte, faptul ca Pandurii nu au efectuat nici o mutare se datoreaza faptului ca Hizo le pastrase pentru final, in speranta „conservarea” remizei. N-a fost sa fie, si „Dulaul” se pregatea de divortul de Pandurii, ce a aratat ca una dintre cele mai modeste echipe din prima divizie.
Poli-catalog
Branet (6) – foarte putin intrebuintat, a fost notat aproape de media titularilor.
Toma (6) – l-a anihilat pe capitanul oaspetilor, Iulian Stefan; are meritul de a fi anulat singura ocazie clara de gol a oaspetilor, in ultimul minut de joc scotind de pe linia portii lobul lui Disney.
Bernard (5,5) – devotat, a strins din dinti si a trecut peste durerea la genunchi, fiind foarte exact in aparare si periculos in ofensiva, prin loviturile de cap pe care le-a plasat; a gafat insa nepermis in prelungiri, cind a provocat penaltiul din care Pandurii puteau egala si a fost eliminat.
Onut (6,5) – a respirat siguranta, a obtinut penaltiul Politehnicii.
Bordeanu (6) – s-a descurcat, desi a avut viata grea cu Disney.
Arhire (5) – nu i-a iesit mai nimic.
Mitruc (6) – exact la primul meci ca titular din retur.
Dianu (6,5) – foarte sigur la debutul la Poli.
Miclea (5,5) – a irosit un penalty, a pierdut de multe ori mingea, dar a si a dat o excelenta centrare la gol.
Cernoch (6) – a luat de buna butada antrenorului, care i-a cerut sa joace prost dar sa inscrie, dupa ce in primele doua runde se luptase mult, fara sa dea gol.
Bilba (4,5) – fara orizont.
Tincu (4,5) – multe erori.
Onofras (4) – joc modest si eliminare stupida in prelungiri, cind echipa avea nevoie de el.
Palimaru (5) – palida unda de prospetime adusa in ofensiva.

Comentarii