Rezervistii se aduna

Subtitlu

marți, 20 iunie 2006, 23:58
4 MIN
 Rezervistii se aduna

Asa s-a brodit la Cupa Mondiala 2006, inaintea ultimei runde a grupelor: primele patru grupe sa programeze meciuri mai mult de palmares, bataia cea mare pentru calificarea in optimi urmind a se da incepind de miine, in grupele E-G. Deocamdata astazi, de la ora 17,00, avem grupa D, iar grupa C este programata de la ora 22,00. Situatia calificarii este clarificata in grupa C, iar in D mai exista o farima de incertitudine in privinta celei de-a doua calificate, alaturi de Portugalia.
Pentru o zi de odihna in plus
Intr-adevar, doar in cazul unei infringeri a Mexicului in fata Portugaliei, o victorie concludenta a Angolei cu Iran, i-ar putea propulsa pe africani in optimi, in dauna „aztecilor”, care se califica in cazul unui egal (cel putin) cu Portugalia. Intrebarea este daca se vor omori prea tare elevii lui Scolari pentru a invinge Mexicul stiut fiind ca tot un egal ar asigura locul I in grupa pentru Portugalia. Mexicanii ar trebui sa cistige, daca tintesc cistigarea grupei, insa de aici se naste o alta intrebare: exista vreo ratiune, atit pentru Portugalia cit si pentru Mexic sa evite Argentina, cind alternativa este Olanda? Sau invers? Mai ales ca meciurile din grupa D sint programate inainte de cele din grupa C si nu se poate sti cine cistiga ultima grupa? Lusitanii au citiva jucatori pasibili de suspendare, in cazul in care vor lua un cartonas galben (Valente, Costinha, Pauleta, Deco) si n-ar fi exclus sa-i menajeze. Singurul motiv pentru care cele doua echipe s-ar putea bate pentru cistigarea grupei este… o zi in plus de odihna: cistigatoarea grupei D va juca duminica, si nu simbata, in optimi. In privinta celuilalt meci, cum am mai spus, Angola are nevoie de o victorie concludenta in fata Iranului (si poate s-o obtina!), dar conditia sine-qua-non a calificarii este ca Portugalia sa invinga Mexicul.
Derbiul rezervelor
Situatia este diferita in grupa C: Mai intii, atit Argentina, cit si Olanda, si-au asigurat calificarea inca din runda secunda. S-a facut, astfel, ca unul dintre cele mai asteptate derbiuri ale fazei grupelor, cel dintre „albicelesti” si „portocale” sa fie lipsit de o miza puternica. Atit Marco van Basten, selectionerul batavilor, cit si omologul sau, José Pekerman, au anuntat ca vor tine pe tusa jucatorii pasibili de suspendare in optimi. Si nu sint putini: van Brtonckhorst, Heitinga, Robben, Mathijssen, van Bommel si Boulahrouz (la olandezi), Heinze, Lucho Gonzalez, Saviola si Crespo (la argentinieni). Deci un meci cu multe rezerve, in care este de vazut daca, in viziunea celor doi antrenori, Mexicul este de preferat Portugaliei. Cit despre argumentul zilei de odihna in plus, acesta functioneaza invers ca in grupa D: echipa de pe locul II va juca duminica. Concluzia o lasam la indemina cititorilor.
Cit despre celalalt meci al grupei, Coasta de Fildes – Serbia, este o partida de consolare: ivorienii trebuie sa confirme, printr-o victorie, excelenta impresie lasata in aceasta grupa, iar sirbii vor incerca si ei sa dreaga busuiocul. Ne marginim in a anunta absentii certi ai meciului: Drogba (la africani), Koroman, Kezman (la sirbi). Cam acesta este tabloul zilei de azi la „Weltmeisterschaft”. De miine, incepe treaba serioasa!
Portugalia – Mexic
Veltins Arena, Gelsenkirchen, grupa D, ora 17,00, TVR 1
Portugalia: Ricardo – P. Ferreira, Meira, Carvalho, Valente – Petit, Maniche – Figo, Viana, Simao – Nuno Gomes. Antrenor: Luis Felipe Scolari.
Mexic: Sanchez – Marquez, Osorio, Salcido – Mendez, Pardo, Torrado, Morales – Zinha – Franco, Bravo. Antrenor: Ricardo Lavolpe.
Arbitri: Lubos Michel – Roman Slysko, Martin Balko (Slovacia)
Iran – Angola
Zentralstadion, Leipzig, grupa D, ora 17,00 TVR 2
Iran: Mirzapour – Kaabi, Golmohammadi, Rezaei, Nosrati – Mahdavikia, Karimi, Zandi, Mandanchi – Daei, Hashemian. Antrenor: Branco Ivankovic.
Angola: Joao Ricardo – Loco, Jamba, Kali, Delgado – Rui Marques, Figueiredo, Mendonça – Kalanga, Mateus – Akwa. Antrenor: Luis Gonçalves.
Arbitri: Mark Shield – Nathan Gibson, Ben Wilson (Australia).
Olanda – Argentina
Commerzbank Arena, Frankfurt, grupa C, ora 22,00, TVR 1
Olanda: van der Sar – Jaliens, Ooijer, Kromkamp, de Cler – Landzaat, van der Vaart, Cocu – van Nistelrooy, Kuyt. Antrenor: Marco van Basten.
Argentina: Abbondanzieri – Burdisson, Ayala, Coloccini, Sorin – Mascherano, Cambiasso – Tevez, Riquelme, Maxi Rodriguez – Messi. Antrenor: José Pekerman.
Arbitri: Luis Medina Cantalejo – Victoriano Giraldez, Pedro Medina (Spania).
Coasta de Fildes – Serbia-Muntenegru
Allianz Arena, München, grupa C, ora 22,00, TVR 2
Coasta de Fildes: Tizié – Eboué, K. Touré, Méité, Boka – Y. Touré, Kalou, Zokora – A. Koné, Dindane, B. Koné. Antrenor: Henri Michel.
Serbia: Jevric – Duljaj, Gavrancic, Dudic, Krstajic – Ergic, P. Djordjevic, Nadj, Stankovic – Vukic, Zigic. Antrenor: Ilija Petkovic.
Arbitri: Marco Rodriguez – José Luis Camargo (Mexic), Lionel Rial (Costa Rica).
Clasamentul grupei C
1. Argentina 2 2 0 0 8-1 6
2. Olanda 2 2 0 0 3-1 6
3. C. Fildes 2 0 0 2 2-4 0
4. Serbia 2 0 0 2 0-7 0
Clasamentul grupei D
1. Portugalia 2 2 0 0 3-0 6
2. Mexic 2 1 1 0 3-1 4
3. Angola 2 0 1 1 0-1 1
4. Iran 2 0 0 2 1-5 0

Comentarii