Rivalitate? Nu! Ambitie prosteasca!”

miercuri, 11 aprilie 2007, 22:08
2 MIN
 Rivalitate? Nu! Ambitie prosteasca!”

Dupa ce a petrecut sarbatorile pascale acasa, in judetul Arad, antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, a revenit in Copou, supervizind aseara un joc-scoala, disputat cu echipa a doua. Inainte de sedinta de pregatire, tehnicianul s-a referit la meciul de duminica, cu SC Vaslui. "Iarasi cred ca se va vorbi toata saptamina de rivalitatea Iasi – Vaslui, de care nici macar nu auzisem pina a veni in Copou. Dupa parerea mea, nu este vorba de nici o rivalitate in acest caz! Despre acest lucru se poate vorbi atunci cind se intilnesc doua echipe de traditie, cu palmaresuri asemanatoare. Rivalitati adevarate apar la Dinamo – Steaua, Inter – Milan, Real – Barcelona. La Iasi – Vaslui e vorba de ambitie, poate chiar o ambitie prosteasca!" a spus Popa, ce s-a aratat precaut, chiar ingrijorat in privinta duelului de la finele saptaminii: "Avem un program infernal acasa, cu Vasluiul, ce nu a mai pierdut de 13 etape, cu viitoarea campioana Dinamo si potentiala vicecampioana, CFR Cluj. De aceea, meciul de duminica, in care nu-l vom avea pe Silvasan, suspendat si nu stiu daca vom putea conta pe Ciobanu si Palimaru, accidentati, ar putea fi capital pentru noi. Daca nu batem Vasluiul, avem mari sanse sa picam!".
Popa a comentat cu umor si posibilitatea ca Poli sa joace partidele cu Steaua si Rapid, programate in deplasare, in afara Bucurestiului. "La noi, cu atitea apeluri, nu esti sigur de suspendari decit in saptamina premergatoare partidei. Daca insa Steaua si Rapid vor avea terenurile suspendate pentru partidele cu Poli, trebuie sa joace la 150 de kilometri de Bucuresti, insa noi nu trebuie sa facem o distanta mai mare decit cea fata de Capitala. Tinind cont si de faptul ca meciurile sint programate in nocturna, variantele ar fi Bacaul, Piatra Neamtul si… Iasul. In locul Stelei si Rapidului, as alege sa joc la Iasi, sa demonstrez ca sint echipa mare!" 
Conform unei informatii neoficiale, inca, la inchiderea editiei, partida de duminica dintre Poli si SC Vaslui va fi condusa de arbitrul Ionica Serea.

"Dulaul" ne-a pus gind rau
Antrenorul echipei SC Vaslui, Viorel Hizo, a declarat, ieri, ca tinteste cele trei puncte in meciul de duminica seara cu Poli Iasi, dar ca se teme de o relaxare a jucatorilor dupa cele 13 etape fara infringere. "Zilele trecute mi-a stat gindul numai la meciul cu Iasiul. Vreau sa-l cistig neaparat, imi doresc enorm de mult. Stiu ca e foarte greu, nu din cauza adversarilor, ci din cauza elevilor mei. Am dus echipa la un virf de forma si trag de ei ca sa-i duc cit mai sus. Nu sint obisnuiti cu atitea victorii la rind si tocmai de aceea vreau sa fie concentrati inaintea fiecarui meci", a afirmat "Dulaul".
SC Vaslui ocupa locul al saselea in Liga I, cu 38 de puncte dupa 25 de etape. Ultimul meci pierdut de moldoveni a fost in etapa a XII-a, scor 0-1 cu Unirea Urziceni.

Comentarii