Rusia, iti vine rindul!

vineri, 14 decembrie 2007, 22:05
2 MIN
 Rusia, iti vine rindul!

Euforia meciului istoric cu Franta a trecut, handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici intrind deja in febra semifinalei cu Rusia, care va avea loc astazi, de la ora 16,00 si va fi transmisa in direct de TVR1. Fetele au sarbatorit cu o jumatate de pahar de sampanie victoria impotriva lui Valérie Nicolas &Co, dupa care s-au odihnit pentru a se recupera la capacitatea maxim posibila pentru intilnirea de astazi.

Semifinala Rusia – Romania este o reeditare a finalei mondiale de acum doi ani, cind rusoaicele au invins, in Palatul Sporturilor din Sankt Petersburg, cu 28-23. Atunci, echipa Romaniei a avut doua dintre cele mai bune extreme din lume, Valentina Ardean si Cristina Varzaru, acum, tocmai extremele reprezinta punctul slab al echipei.

Ramona Maier este o improvizatie, ea actionind de multe ori in centru, din inertie, iar Adriana Nechita este inca necoapta, momentele sale de inspiratie fiind rarisime. Insa Gheorghe Tadici are solutii multiple pe zona centrala, avind posibilitatea de a produce surprize tactice adversarilor, cum s-a intimplat in meciul cu Franta, cu Cristina Neagu (in atac) si Clara Vadineanu (pe faza defensiva).

Si pentru ca am pomenit de antrenorul Romaniei, trebuie sa spunem ca este greu de gasit termene de comparatii intre Tadici si oponentul sau de pe banca Rusiei, Evgheni Trefilov, cei doi fiind, probabil, cei mai buni selectioneri de handbal feminin din lume. Cum era si de asteptat, Trefilov a urmarit meciul dintre Romania si Franta, el declarind ca n-ar fi dorit sa intilneasca echipa Romaniei inainte de finala.

Echipa Rusiei, o adevarata forta a naturii, cu jucatoare masive ca Polenova, Kareeva sau Andruskina (revelatia sfertului cu Ungaria) a dovedit in meciul precedent ca trece, uneori, prin serioase momente de deruta, dar are o putere uimitoare de a reveni, astfel incit o diferenta de sase-sapte puncte nu este deloc asiguratoare de victorie. Rusia are doi portari foarte valorosi, Sidorova si Suslina, insa sub nivelul Luminitei Dinu.

In acest an, Rusia a invins Romania cu 35-32 in finala Cupei Panoniei, iar anul trecut, s-a impus greu (29-28) in finala Cupei Mondiale din Danemarca. Insa reprezentativa Rusiei este formata, in principal, din jucatoare de la Zvezda Zvenigorod (antrenata chiar de Trefilov!) si Lada Togliatti, echipe invinse clar, in acest an, de campioana Romaniei, Oltchim Rimnicu Vilcea. In fine, un dezavantaj al tricolorelor este acela ca au sustinut epuizantul sfert contra Frantei, la aproximativ cinci ore si jumatate dupa ce Rusia a terminat partida sa cu Ungaria.

Desi s-au vehiculat ambele variante posibile de programare initiala, pina la urma, semifinalele se vor disputa astfel: Romania – Rusia (16,00) si Germania – Norvegia (18,30). Miine,  finala mica se va disputa de la ora 15,00, iar marea finala, de la 17,30

Comentarii