S-a gasit adversarul lui Diaconu

marți, 22 iulie 2008, 20:55
2 MIN
 S-a gasit adversarul lui Diaconu

Adrian Diaconu, noul campion mondial WBC la categoria semigrea, isi va apara centura cu diamante impotriva italianului Silvio Branco, fost campion mondial WBA, desemnat challenger oficial al romanului de catre WBC, intr-un meci ce va avea loc in octombrie sau noiembrie 2008.

Christian Ganescu, promotorul lui Diaconu si Jo Jo Dan, a precizat ca a primit o comunicare oficiala de la WBC prin care Branco este desemnat challenger oficial al lui Adrian. Ganescu a contactat deja staff-ul lui Branco (41 ani, 57 victorii, 34 KO, 2 egaluri si 9 infringeri) pentru a negocia data si locul de desfasurare a meciului. Italienii nici nu concep insa ca lupta sa se dispute in Romania si asteapta licitatia programata pe 15 august, cind se va decide cine va organiza meciul.

Presedintele FR de Box, Rudel Obreja, doreste ca acest meci sa aiba loc in Romania si cauta sprijin la guvern si la autoritatile locale pentru a acoperi suma de 2-2,2 milioane euro necesara pentru ca Adrian Diaconu sa-si apere centura mondiala in fata compatriotilor sai. Meciul ar putea avea loc oriunde in tara, unde autoritatile locale au capacitatea financiara de a sustine financiar acest eveniment. Marea parte a sumei o reprezinta bursa celor doi boxeri, care se va imparti in proportia 70-30 la suta in favoarea romanului. Presedintele FR de Box doreste ca Adrian Diaconu sa primeasca centura de campion mondial WBC in Romania si un bun prilej ar fi fost gala de la Piatra Neamt (1 august), in care Jo Jo Dan este cap de afis. Adrian nu poate ajunge in tara din cauza unor probleme cu pasaportul, cauzate de demersurile de obtinere a cetateniei canadiene, si festivitatea ar putea avea loc in septembrie.

Obreja si Ganescu au transmis o scrisoare catre WBC prin care isi manifesta dorinta ca Diaconu sa infrunte un alt adversar in locul lui Branco, americanul Glen Johnson de exemplu, sau sa organizeze o semifinala pentru desemnarea challengerului oficial, dar sunt putine sanse ca WBC sa revina asupra deciziei sale. Conform regulamentelor WBC, un boxer ce cistiga titlul mondial la masa verde, cum este cazul lui Diaconu, este obligat sa-si apere centura in primele doua meciuri in fata unor adversari impusi de WBC.

Promotorul care va cistiga licitatia pentru meciul Diaconu-Branco, programata pe 15 august la Ciudad de Mexico, trebuie sa organizeze confruntarea in termen de 90 de zile de la data licitatiei. Cel mai probabil, meciul va avea loc in octombrie sau in prima jumatate a lui noiembrie. (AGERPRES)

Comentarii