S-a intors norocul!

vineri, 14 martie 2008, 23:24
4 MIN
 S-a intors norocul!

Farul: Vlas – Bacila, Barbu, Schiopu, Maxim – Voiculet, Todoran – Gerlem (’76 – L. Florea), Gosic (’72- Nanu), Nae (’58 – Gheara) – Chico . Antrenor: Ion Marin.

Poli: Branet 6 – Homei 5, Ciobanu 5, Onut 5, Pecnik 5 – Milea 5.5 – Cristea 7, Bersnjak 6, Sfirlea 5 (’86 – Miclea), Paruolo 5 (’90 – Kalai) – Palimaru 5 (’57 – Bilba 5). Antrenor: Ionut Popa.

Arbitri: R. Petrescu, Cr. Nica, M. Artene.

Cartonase galbene: Chico (’37), Gosic (’68), Bacila (’69), Gerlem (’75), Schiopu (’77) – Ciobanu (’29), Paruolo (’61), Cristea (’61).

Spectatori: 1 000

1-0, min. 41: Todoran intra fara probleme pe flancul drept, centreaza prin fata portii, stoperii ieseni nu intervin, Chico pleaca de linga Homei si reia slab, insa il invinge pe Branet, care  plonjeaza tirziu.

1-1, min. 90^3: Florea comite un hent stupid in careu, Cristea transformind penaltiul.

Statistica zdrobitoare pentru Farul in duelurile derulate cu Poli pe litoral a fost sustinuta din plin in prima repriza de modul in care a curs jocul. Curajosi, mobili (ermetice pe faza defensiva, gazdele se deschideau repede pe faza ofensiva cind Gosic urca linga Chico, in centru, iar Gerlem si Nae evoluau foarte avansat pe flancuri), constantenii au dominat copios o echipa ieseana de nerecunoscut, in care executiile simple gresite ale fundasilor (cu Onut si Homei in prim plan) erau coroborate "perfect" cu lipsa de inspiratie generala. Iasul a scapat insa mult timp cu fata curata pentru ca imprecizia lui Gerlem (‘7 – sut pe linga poarta din 10 metri si luft in min. 13) l-a molipsit si pe Gosic (’19 – sut din unghi "pe linga" dupa luftul lui Homei), cei doi "colaborind" apoi in minutul 28, cind sirbul nu a reusit sa reia dupa ce Branet a respins sutul brazilianului.

Portarul oaspetilor, care mai avusese o interventie la sutul lui Nae (’21, din lovitura libera), a scos insa apoi mingea din poarta intr-o faza in care intreg blocul defensiv iesean a avut un grad (mai mic sau mai mare) de culpabilitate. Golul primit i-a trezit pe ieseni, Cristea, singurul care mai incercase sa pilpiie in atac pina atunci, trasnind bara dintr-o lovitura libera de la 25 metri executata in minutul 42, iar peste alte trei minute, Gerlem a semnat o noua ratare.

Parind neinspirat in alegerea formulei de start, mai ales in ceea ce priveste rocadele nefortate (Palimaru – Bilba si Paruolo – Miclea), Popa a incercat sa dreaga busuiocul la pauza, cind l-a trecut pe Sfirlea mijlocas dreapta si pe Cristea sub unicul virf, Poli rulind in "4-4-1-1" in actul doi.

Ca raspuns, incurajat de faptul ca nu luase gol in 315 minute, Ion Marin a facut pasul inapoi (atit ca joc, cit si ca schimbari), incercind sa inchida si mai bine culoarele defensive si sa conserve rezultatul. A rezultat o repriza secunda in care Iasul a avut controlul jocului, insa fara a ameninta clar poarta lui Vlas. Portarul gazdelor s-a intrebuintat doar la sutul periculos a lui Bersnjak (’68) si a mai avut emotii la lovitura libera executata de Cristea trei minute mai tirziu, restul incercarilor moldovenilor de a inscrie insemnind suturi de la distanta, fie blocate, fie imprecise.

Finalul a fost dramatic. In minutul 86, Branet a salvat in pozitie de "unu la unu" cu Nanu, jucatorul dorit si de Poli in vara ratind astfel un nou prilej de a inchide jocul (in minutul 62, Chico, complet liber, pasase inapoi, in loc sa plece spre gol intr-un moment in care Iasul a cerut ofsaid), pentru ca in prelungiri Zeita Fortuna sa-si aduca aminte de faptul ca Poli a pierdut puncte cu sacul pe finaluri de meci anul trecut si sa le indese moldovenilor ceva in desaga, dupa un hent de curtea scolii si o executie cu singe rece a lui Cristea.

Penalty refuzat Iasului

^ Multi nervi pe teren, atit in ceea ce-i priveste pe jucatorii autohtoni dar si pe straini, cu Gerlem si Paruolo in frunte. Daca la capitolul disciplinar arbitrul a reusit totusi sa tina friiele, cu pretul unei averse consistente de cartonase, Radu Petrescu a gresit in minutul 61, atunci cind Cristea a fost oprit in careu de un plonjon a lui Vlas la picioarele atacantului, senzatia generala fiind ca a fost fault si, implicit, penalty. Mai mult, arbitrul l-a avertizat pe iesean, pentru simulare. La conferinta de presa, Popa a evitat sa se refere asupra subiectului, motivind ca "amenzile sint mari". In schimb, la o alta decizie la care iesenii au protestat (un gol anulat in minutul 82, pe motiv de ofsaid), brigada a judecat corect.

^ Desi conducerea Politehnicii a anuntat ca nu va sprijini deplasarea suporterilor la acest meci, fanii ieseni si-au facut simtita prezenta in rarefiata tribuna constanteana.

^ Capitanul oaspetilor, Onut, fost jucator la Farul a fost primit de spectatorii locali in ton cu vremea de afara, ce a fost mai mult decit racoroasa.

^ Anuntat accidentat de Ionut Popa inaintea plecarii spre Constanta, Palimaru a fost titularizat. In schimb, Naidin, Ilie, Tincu, Straton, Buta, L. Munteanu, ceilalti sase jucatori despre care tehnicianul iesean a afirmat ca au avut probleme nu au fost nici rezerve.

Antrenorii au cuvintul

Ion Marin: "Sint nemultumit de rezultat, dar mergem inainte! Sint convins ca vom scapa de retrogradare. M-am asteptat ca Poli sa iasa la atac in repriza a doua si am incercat sa-i surprindem pe contraatac, insa am ratat ocazii mari. Hentul lui Florea a fost clar, probabil nu a reusit sa se conecteze la partida".

Ionut Popa: "Jocul a fost echilibrat. Farul a dominat prima repriza, noi pe a doua, cind am jucat cel mai bun fotbal in deplasare de cind sint la Poli. Sint multumit de rezultat si trebuie sa recunosc ca am obtinut punctul cu sansa. La noi s-au simtit absentele multiple".

Comentarii