S-a semnat!

sâmbătă, 14 ianuarie 2006, 00:00
2 MIN
 S-a semnat!

Pastrind proportiile, telenovela Plesan, derulata intre Timisoara si Dinamo, a avut in aceste zile un echivalent in Moldova. Politehnica Iasi si SC Vaslui au negociat multa vreme trecerea mijlocasului Dan Iurisniti in Copou. Ieri, la finele ultimului episod, s-a aflat verdictul: fotbalistul va juca din retur la Poli.
Pina la urma, Iasul va plati pentru acest transfer 45 000 $, inclusiv TVA, desi, cu nici 24 de ore inainte de semnarea actelor, partile cazusera de acord pentru o alta varianta: 35 000 $ si trecerea ieseanului Marius Pacurar la Vaslui, atacantul dindu-si acordul in acest sens. Vasluiul a invocat faptul ca antrenorul Mircea Rednic nu-l mai doreste pe Pacurar, „galben-verzii” fiind aproape de alte transferuri pentru acoperirea postului de virf.
Dupa semnarea actelor, presedintele Politehnicii, Sorin Boca, a declarat: „Antrenorul Ionut Popa l-a vrut foarte mult in lot pe Iurisniti, asa ca am facut toate eforturile pentru a-l aduce”. Ionut Popa si-a exprimat satisfactia pentru realizarea tranzactiei, cu rezerva ca Iurisniti trebuie sa confirme: „Am acoperit unul din posturile deficitare ale echipei, asa ca e normal ca sint bucuros. Ramine insa acum ca Iuri sa confirme si sa joace asa cum o facea la Alba Iulia, nu ca la Vaslui, pentru ca transferul sa fie reusit”.
Conform negocierilor telefonice dintre sefii lui Poli si Iurisniti, fotbalistul va semna un contract pe doi ani si jumatate cu gruparea ieseana, el putind primi, in functie de randamentul personal si obiectivele atinse de echipa, un contract maximal de 25 000 $ pe an. Iurisniti este a doua noutate certa a Politehnicii la reunirea de luni, cind, in Copou, e asteptata si revenirea de la Suceava a tinarului atacant Clement Palimaru.
Ionut Popa a mai spus ca, saptamina viitoare ar putea veni doi jucatori de zona centrala (fundasi sau mijlocasi) din Ucraina, promisi de un impresar, din care ar dori sa pastreze unul, daca va corespunde exigentelor antrenorului. Totodata, ca de obicei, este de asteptat testarea unor jucatori straini in cadrul turneului de la Norcia. (Ovidiu MINEA)

Comentarii