S-au cocotat in frunte

duminică, 30 martie 2008, 22:47
2 MIN
 S-au cocotat in frunte

Profitind de faptul ca CFR Cluj&Industria Sirmei Cimpia Turzii n-a fost programata in aceasta etapa, campionii de la CFR Olimpia ACB Iasi au invins simbata la Talmaciu pe Foresta si s-au instalat in fruntea ierarhiei, pentru prima data in acest sezon.

In ciuda faptului ca plecau favoriti prin prisma valorii lotului oaspetii au tremurat destul de mult pentru succesul care s-a incheiat cu scorul de 6-2 la victorii directe si doar 3.162-3.142 la popice doborite. Pe o arena cu doar doua piste de concurs iesenii au inceput tare si conduceau cu 3-0 dupa primele schimburi.

Marius Manea a fost performerul zilei si a reusit 582 p.d. (cu zece mai multe decit cel mai inspirat popicar sibian al zilei), Gyula Veres a doborit si el 562 popice iar fostul forestier Alin Vreavu a strins 529 p.d. dar a cistigat punctul astfel ca si oaspetii anticipau un succes lejer in conditiile in care aveau si avans de 44 de popice doborite. Declinul a venit in schimbul patru cind s-au pierdut 29 de puncte atita vreme cit Ionut Cercel a intrat racit, a prestat modest si impreuna cu juniorul debutant Andrei Buzdugan n-au reusit decit 443 p.d. pentru oaspeti.

Sperante se legau insa de ultimele doua schimburi, cind intrau "greii" Remus Antimirescu si Costica Ciurdea. Desi n-a strins un punctaj grozav (498 p.d.) Antimirescu a cistigat punctul in fata unui fost campion de juniori, Marius Dumitrescu, a facut 4-1 la victorii directe si a urcat pina la 32 diferenta de puncte inaintea ultimei runde. Raminea ca Ciurdea sa cistige punctul ori macar sa mentina diferenta la plus in fata lui Calin Cazacu, campion national de perechi anul trecut alaturi de Alin Vreavu.

Desi a doborit 548 de popice cel mai vechi component al echipei iesene n-a reusit sa obtina punctul dar a pastrat la plus pe CFR Olimpia ACB, echipa care a reusit astfel sa-si treaca in cont doua puncte extrem de pretioase in clasamentul Campionatului National.

Urmatorul joc al echipei antrenate de Ilie Baias este programat pe 5 aprilie, pe teren propriu, cu Electro Tg. Mures.

Comentarii