„Sa nu ne punem piedica singuri!”

luni, 08 noiembrie 2010, 21:57
4 MIN
 „Sa nu ne punem piedica singuri!”

Astazi este programata a avea loc o sedinta a Comitetului Director al CSMU Politehnica Iasi. Printre subiectele care vor fi abordate se numara si componenta conducerii executive a clubului. In conditiile in care mina dreapta a presedintelui Grigore Sichitiu, Alexandru Dobrin, a demisionat recent din functia de director sportiv iar directorul CSM Resita, Cristi Bobar, este asteptat sa vina in Iasi impreuna cu presedintele asociatiei in cadrul careia functioneaza clubul, Ionut Negoita, care i-a ofertat postul de director executiv in Copou, exista posibilitatea unor noi schimbari la virful clubului iesean. Ieri, "Ziarul de Iasi" l-a provocat la un dialog pe Sichitiu pe aceasta tema.

– Domnule Sichitiu, Ionut Negoita a recunoscut public informatia prezentata saptamina trecuta de "Ziarul de Iasi" referitoare la venirea in Iasi a domnului Bobar, directorul CSM Resita. Cum comentati acest lucru?

– Eu am respectat intotdeauna ierarhiile, asa ca nu am ce sa comentez vizavi de ceea ce vor sa faca persoanele de deasupra mea.

– Stiati insa de aceste tratative, v-a spus domnul Negoita ca intentioneaza sa-l aduca pe domnul Bobar la Iasi?

– Nu, am aflat aceasta informatie din "Ziarul de Iasi".

– Din ce simtiti dumneavoastra, domnul Bobar vine in locul dumneavoastra ori ca un colaborator? In cazul in care mergeti pe a doua varianta, credeti ca trebuia sa fiti consultat?

– Eu spun doar atit: o promovare se realizeaza doar muncind intr-o echipa in care toata lumea este pe aceeasi lungime de unda. Am o promovare in Romania, la Extensiv Craiova, si trei in strainatate si cred ca stiu ce vorbesc.

– Ati ocolit raspunsul! Mergem insa mai departe. V-au reprosat domnul Negoita ori domnul primar Nichita ceva? Au fost nemultumiti de activitatea dumneavoastra?

– Direct, nu am primit astfel de reprosuri. Si cred ca, in ciuda faptului ca jocul este departe de asteptari, faptul ca sintem la trei puncte de promovare reprezinta un lucru mai mult decit meritoriu, tinind cont de multiplele probleme cu care s-a plecat la drum. Neimpliniri si nemultumiri exista peste tot, important este ca toata lumea sa traga in aceeasi directie.

– Asta presupune si ca seful sa fie compatibil cu subordonatii. Asa este si in cazul dumneavoastra?

– Eu sint constient ca angajatii nu au cum sa ma iubeasca de vreme ce au salarii mai mici decit in trecut. Lumea nu a inteles insa ca, pentru a se evita sa se ajunga la dezastrul din trecut, fiecare leu trebuie chibzuit. Mie mi s-a stabilit un buget si eu a trebuit sa lucrez de asemenea maniera incit sa ma incadrez in el. Faptul ca nu avem nici un leu datorie acum cred ca spune cum mi-am facut treaba.

– De ce credeti insa ca au aparut zvonurile legate de inlocuirea dumneavoastra? V-ati gindit vreodata la demisie?

– In opinia mea, renunti doar daca esti slab ori coplesit. Nu e cazul meu! Nu sint ipocrit sa neg ca nu am auzit ca s-a discutat despre inlocuirea mea. Ce aspecte au generat aceste discutii, nu pot spune cu certitudine. Poate viziunea mea despre fotbal difera de a altora. Poate a deranjat modul in care am pus unele probleme. Recunosc ca a trebuit sa treaca ceva timp pina a intelege climatul existent in fotbalul iesean. Iar la sfirsitul turului imi voi expune si eu parerea despre ceea ce se intimpla la Iasi si de ce nu s-a reusit niciodata ceva spectaculos pe plan fotbalistic in acest oras extraordinar. Am 40 de ani de fotbal, am crezut ca le-am vazut pe toate, dar am gasit aici lucruri care au reusit sa uimeasca.

– Nu le veti spune mai devreme nici daca veti fi inlocuit?

– Am spus ca acum echipa are nevoie de unitate. Nu pot sa dau cu piciorul la un cadou facut iesenilor la care am contribuit si eu. Iesenii trebuie sa ia exemplul Craiovei si sa fie linga echipa chiar si atunci cind pierd acasa. Daca nu voi mai fi oficial, voi fi un suporter al acestei echipe si trebuie sa o sprijin!

– Daca veti fi inlocuit, veti regreta ceva?

– Domnule, sa stii ceva! Pentru mine, a fost o imensa provocare sa construiesc o echipa de la zero. Pentru asta am venit la Iasi, sa fac o echipa fara nici un leu cheltuit! A fost prima data in cariera cind am reusit asa ceva. Si chiar daca am facut si erori, cred ca bilantul meu este pe plus. Oricum, sint constient ca nimeni nu e de neinlocuit. Cu Popa, fara Popa, cu Sichitiu, fara Sichitiu, clubul va merge inainte. Si mi-as dori sa mearga in directia buna.

– In opinia dumneavoastra, ce ar trebui facut acum?

– Sa ne concentram la maximum in aceste patru meciuri ramase de jucat. Apoi, in iarna e timp suficient de analize, decizii, prognoze. Atunci trebuie intarit lotul, trebuie pregatita echipa astfel incit sa fie puse si bazele mentinerii in Liga I, mai ales ca acum exista si un actionar privat. Ar fi pacat sa ne punem piedica singuri!

Comentarii