Sa terminam frumos!

marți, 09 iunie 2009, 20:47
3 MIN
 Sa terminam frumos!

Politehnica Iasi pune punct sezonului 2008-2009 astazi, in Giulesti. Desi o victorie ar putea aduce, in ipoteza in care Bistrita pierde la Buzau, locul XIII si, implicit, peste 100 000 de euro in plus din drepturile de televizare in comparatie cu locul  XIV, ocupat acum, partida cu Rapid a fost tratata in subsidiar in conferinta de presa organizata ieri in Copou, cind subiectul principal a fost viitorul bancii tehnice. Cel care a punctat cel mai mult pe aceasta tema a fost presedintele Politehnicii, Sorin Boca: "In acest moment, nu s-au finalizat discutiile cu privire la proiectul de doi ani solicitat de domnul Bergodi, asa ca nu putem spune daca vom continua colaborarea din vara. Exista dorinta de ambele parti, ceea ce trebuie asigurat este bugetul. Din pacate, pina in acest moment nu stim pe ce bani va conta Poli in viitor. Desi se fac eforturi, stam bine doar la nivel declarativ.  Faptic, echipa sta mai mult in spatele primarului si a Consiliului Local. Desi au facut eforturi, actionarii privati au destule restante si pina acum iar alti oameni de afaceri interesati sa preia echipa nu sint. Totusi, eu imi pastrez optimismul si cred ca sint 51% sanse ca domnul Bergodi, caruia ii expira contractul pe 14 iunie, sa continue munca la Poli. Indiferent insa de ce se va intimpla in viitor, vreau sa-i multumesc domnului Bergodi pentru rezultatele obtinute, asa cum nu trebuie uitat nici de Ionut Popa, cu care, de asemenea, am avut o colaborare foarte buna". Bergodi, care era grabit sa prinda avionul cu care echipa s-a deplasat la Bucuresti, a confirmat spusele lui Boca. "Astept sa vad daca exista posibilitatea de a pune in practica proiectul propus. Nu pot sa spun daca negociez si cu alte cluburi in paralel" a spus italianul, care a tinut sa precizeze ca el ar putea lucra cu Dinu Gheorghe: "Am vazut ca se scrie ca Dinu Gheorghe nu m-ar vrea la Steaua. In primul rind, eu nu am avut pina acum nici o discutie concreta cu domnul Becali pe tema Steaua, doar Renzo s-a intilnit intimplator cu el. Oricum, nu cred ca Dinu Gheorghe a spus asa ceva, cred ca este o speculatie de presa".

Referitor la meciul din aceasta seara, atit Bergodi cit si Boca au pus accent pe faptul ca lipsa presiunii rezultatului ar putea sa avantajeze Politehnica. "Faptul ca noi nu avem presiune, iar Rapid se lupta cu Steaua pentru Europa League ne avantajeaza. Vreau sa facem un meci bun, sa jucam cu daruire, determinare. Chiar daca lipsesc multi jucatori, am incredere in tot lotul", a declarat Bergodi, care nu va putea conta astazi pe Branet, Pecnik, Bersnjak, Montiel, Ignatov (toti, accidentati), Milea (suspendat) si Gavatorta, care a fost invoit, sotia sa nascind recent un baietel.

Si gazdele au o multime de necazuri in lot, antrenorul Viorel Hizo avind serioase probleme legate de participarea la antrenamente in ultimele zile, cind, pe linga accidentati, nu i-a avut la dispozitie pe jucatorii convocati la diferite echipe nationale. Azi, Rapidul nu-i va avea la dispozitie pe Perja (suspendat), Bozovic (plecat de la echipa), J.P. Andrade, Cesinha, Marinescu, Grigore si Dobroiu – toti cu probleme medicale.  "Visiniii" nu concep insa sa nu cistige astazi si, ajutati de jocul rezultatelor, sa participe in Europa League, desi unele stiri sugereaza ca patronul echipei, George Copos, nu s-ar supara daca Rapid nu ar prinde cupele europene, fiind astfel scutit de cheltuielile legate de premierea jucatorilor!

Imediat dupa meci, fotbalistii ieseni vor intra in vacanta, reunirea urmind a se face in jurul datei de 24 iunie, in functie de hotarirea antrenorului care va conduce destinele Politehnicii in sezonul viitor.

Formatiile probabile

Rapid: E. Andrade – Maftei, Fernandes, M. Constantin, Mardare – E. Dica, Lazar, Spadacio, Herea – Pitbull, Djalovic.

Poli: Plesca – Buta, Ilie, Munteanu, Kalai – Viveiros, Straton, Jovanovic, Miclea – Bratu, Cristea.

Arbitri: Marian Bordean – Miklos Nagy, Sebastian Stoianof.

Comentarii