Sabrerii ieseni lupta pe doua fronturi

miercuri, 21 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Sabrerii ieseni lupta pe doua fronturi

Acest sfirsit de saptamina va fi foarte incarcat pentru sabrerii de la CSM-CSS Unirea Iasi, acestia urmind sa participe la doua mari competitii. Cadetii vor merge la Budapesta, la o etapa din cadrul Cupei Mondiale, iar juniorii se vor deplasa la Brasov, pentru cea de-a doua etapa din cadrul Diviziei A. In capitala Ungariei vor pleca Radu Pruteanu, Razvan Sirbu, Razvan Gavriluta si Alexandru Sireteanu. Ultimul a fost convocat in ultimul moment datorita titlului national obtinut la recent incheiatele Campionate Nationale de sperante, inlocuindu-l pe Razvan Dutcovici. Cei patru ieseni vor fi insotiti de antrenorul Dinu Arete, intrucit Iulian Bituca va fi prezent la Brasov, acolo unde si-a propus intrarea in primii 8 cu echipa de juniori. "In prima etapa am ocupat locul 5, iar daca vom intra si acum in primii 8 ne vom califica sigur pentru finala ce va avea loc la Iasi", a afirmat tehnicianul iesean. El va miza pe Florin Zalomir, Catalin Ganea, Radu Tofan, Andrei Bors si Bogdan Lupeica. Ultimul va fi rezerva, urmind sa intre numai in cazul unei eventuale accidentari a "minjilor".
In alta ordine de idei, a fost stabilit, in proportie de 75%, lotul national care va participa la Campionatele Europene de juniori. Este sigura prezenta in echipa a lui Danciulescu (CSS1 Bucuresti), Ivan (REMAT Bucuresti) si Zalomir (CSM-CSS Unirea Iasi), pentru cel de-al patrulea loc urmind se se decida intre iesenii Tofan si Ganea.
Dupa ce s-a facut tot posibilul pentru a se evita operatia, pina la urma Alin Lupeica se va afla miine pe masa de operatii, urmind sa sufere o interventie chirurgicala la genunchiul drept. "Din informatiile primite de la antrenorul federal Zoltan Gheret, va pot spune ca operatia era ultima solutie iar Alin va avea nevoie cel putin doua luni pentru refacere", a precizat Iulian Bituca. (Daniel SIMION)

Comentarii