Schimbarea la fata

miercuri, 04 iulie 2001, 23:00
2 MIN
 Schimbarea la fata

Planul pentru revitalizarea fotbalului local care a fost aprobat si de primarul Constantin Simirad a inceput sa fie discutat in comisiile abilitate ale Consiliului Local. Executivul local se va intruni luni intr-o sedinta extraordinara in care, dupa gestul lui Simirad, nu par a exista probleme privind avizarea proiectului intocmit de comisia formata din consilieri locali apartinind a trei partide diferite, proiect intens mediatizat in ultima vreme.
Ieri s-a mai consumat un episod asupra implicarii primarului in reorganizarea fotbalului local, Simirad primind tabelul cu jucatorii ce apartin FCM Poli in acest moment. Incluzindu-i pe cei care trebuie sa revina de la echipele la care au fost imprumutati, Poli conteaza la ora actuala pe 32 (!) de seniori. Cei care sint gajati insa se pare ca nu vor mai ramine in Copou, primarul cerind in mod expres ca in lotul iesean sa nu mai existe astfel de jucatori. La ora actuala, sint in aceasta situatie George Serban si Butnaru (gajati de Costel Radeanu), Soponariu (Liviu Savencu) iar Medeleanu este coproprietatea a 4 parti (Costel Radeanu, Ovidiu Fotea, Gelu Padurariu si Iasi XX). Mihai Alexa, care are de recuperat circa 18 000 $ de la club, a renuntat la drepturile asupra lui Matinca, care a redevenit proprietatea clubului. In urma fuziunii cu Unirea vor mai urca in Copou si citiva dintre jucatorii echipei ce a jucat si anul trecut in esalonul trei. Oricum, lista lotului de jucatori va fi definitivata abia dupa stabilirea echipelor manageriale si tehnice ale celor doua echipe.
Dupa cum v-am informat, tatonarile in aceasta directie au inceput deja insa ultimul cuvint se pare ca-l va avea tot primarul Simirad, care va asculta propunerile pe care le va face comisia CL destinata revigorarii sportului. Bineinteles, formulele de conducere vor depinde si de cuvintul persoanelor care vor fi cooptate in Consiliul de Administratie, facindu-se deja primii pasi si in aceasta directie.
Astfel, societatea finantatoare, constituita pe "ruinele" "SC Iasi XXI", se va numi "SC Fotbal SA" si il va avea ca director tot pe Romeo Olteanu. In ceea ce priveste noul club fanion, se pare ca presedintele CA va fi Gheorghe Nichita, functia executiva fiind girata de Pavel Hodea. Echipa tehnica cu cele mai mari sanse de instalare in Copou ar fi formata din din fostii jucatori Kereszy si Danut Munteanu.
In privinta celei de-a doua echipe a Iasului RATC Citadin, Regionala CFR doreste sa participe si ea la patronajul acesteia. (Ovidiu MINEA)

Comentarii