Se cauta o echipa nationala

miercuri, 25 aprilie 2001, 23:00
3 MIN
 Se cauta o echipa nationala

Romania: Stelea (’69 – Prunea) – Iencsi, Filipescu, Radoi – Contra, Codrea (’46 – Gilca), A. Stoica (’61 – Serban), D. Munteanu (’72 – Mara), Rosu (’46 – C. Munteanu) – Gane (’80-Mihalcea), Moldovan (’46 – Niculae).
Slovacia: König (’84- Hyll) – Timko, Varga, Tomaschek, Labant (’57 – Holly) – Karhan , Pinte (’84 – Suchancok), Dzurik , Gresko (’71 – P, Nemeth) – Janocko (’75 – Smelko), Benczik (’71 – Babnic) .
Arbitru: Ghenadie Orilik (R. Moldova).
Dupa luminile "Galei Hagi", microbistii romani au sperat la un spectacol adevarat oferit de actualii tricolori in intilnirea cu echipa Slovaciei. Dar terenul stadionului "Astra" din Ploiesti, muiat de ploile din ultimele zile al a impietat puternic asupra spectacolului fotbalistic de aseara, astfel incit, startul meciului a fost anost si confuz. Desi tricolorii au dominat teritorial, slovacii au avut prima ocazie de a inscrie, centrarea lui Karhan fiind reluata peste poarta de Janocko (’15). In replica, pasa excelenta a "elvetianului" Gane nu a fost fructificata corespunzator de Moldovan. Jocul se iuteste in ultimele zece minute, demivoleul ratat de putin de Rosu, la centrarea razanta a lui Codrea, actiunea individuala ceas a lui Gane (revenit la nationala dupa sapte ani), care l-a "invirtit pe Varga in careu (sutul n-a fost pe masura) si devierea disperata in corner a aceluiasi Varga la o combinatie snur Gane-Rosu – Moldovan fiind momentele de virf a unei reprize, in general, fara condimente.
Odata cu reaparitia soarelui, romanii incep mult mai bine repriza secunda, Alin Stoica si Catalin Munteanu incercind poarta lui König cu suturi bine reglate. Slovacii au o imensa ocazie in min. 54, Bencik fiind, din fericire, semnalizat in ofsaid. Patru minute mai tirziu, la centrarea-bolta a lui Dorinel Munteanu, Alin Stoica rateaza sutul decisiv. Echipa Romaniei leaga bine jocul, combinatiile sint frumoase, pacalesc marcajul strict al slovacilor, dar finalizarea nu merge si tot un sut de la distanta bine plasat al lui Dorinel Munteanu a fost mai aproape de gol. Dar, spre final, echipa Romaniei a redus motoarele, cedind initiativa oaspetilor, care au putut marca, daca Prunea n-ar fi respins sutul sau din careu.
Din echipa Romaniei au lipsit Cristian Chivu si Adrian Mutu. Primul n-a putut fi folosit, accidentul sau recidivind, cit despre al doilea, antrenorul Ladislau Bölöni, nu a dat explicatii prea clare privind absenta sa. Bölöni s-a aratat multumit de evolutia lui "Jerry" Gane, in ciuda startului sau ezitant, el folosindu-l pe atacantul de la St. Gallen timp de 80 de minute. Astfel, partida s-a incheiat cu un scor alb, exact la fel ca aceea disputata acum doi ani, in preliminariile Euro 2000, pe stadionul Steaua, atunci cind un intreg stadion l-a huiduit pe selectionerul de atunci, Victor Piturca.
A fost meciul care a generat campania de revenire a lui Gica Hagi la nationala, cu Piturca pe margine si Hagi in teren, echipa Romaniei cistigind in fata aceleiasi nationale a Slovaciei cu 5-1, la Bratislava.
Acum, intr-un meci in care Bölöni si-a continuat sirul nesfirsit de cautari si experimente, rezultatul alb se repeta. Unele momente din repriza secunda, ca si pofta de joc a tricolorilor ne indreptatesc sa privim cu optimism rezervat viitorul nationalei. Chiar si fara Hagi. (GIN)

Comentarii