Se coace planul anti-criza

joi, 08 ianuarie 2009, 21:45
2 MIN
 Se coace planul anti-criza

Dupa o vacanta amortita, Politehnica Iasi da usoare semne de dezghet. Dupa anuntul-surpriza facut miercuri de antrenorul Ionut Popa, care a spus ca este dispus sa renunte in retur la 50% din salariu in ipoteza redactarii unui plan coerent de iesire din criza, ieri, presedintele clubului, Sorin Boca, a dat prima declaratie mai optimista din ultima perioada. "Am avut citeva intilniri cu factorii decisivi ai clubului si pot sa spun ca au aparut sperante pentru sustinerea financiara in retur. La ora actuala lucram la redactarea unui plan concret pentru retur". Seful executivului Politehnicii a oferit si citeva detalii legate de strategia vizata pentru a fi abordata in a doua jumatate a campionatului: "Avem mai multe variante pe care le analizam si pe care trebuie sa le aprobe Consiliul de Administratie. Principiile de baza sint economiile, stimularea performantei si achitarea la timp a drepturilor salariatilor. Una dintre masurile importante care vor fi luate, daca jucatorii vor fi de acord, va fi reducerea contractelor si cresterea primelor de joc si de obiectiv. Ne dorim ca pina la plecarea in cantonamentul de la Debrecen sa fie totul clar pentru toata lumea si noul Regulament de Ordine Interioara sa fie semnat".

La virful Politehnicii se discuta mai multe scenarii prin care legatura dintre recompensele materiale si performante sa fie mai strinsa. Printre variantele vehiculate se numara diminuarea contractelor fotbalistilor cu 15% si marirea primelor de joc, translarea unei cote de 10-20% din contracte catre sumele care sint incasate la final de an daca obiectivul e atins, stablirea unui nou sistem de premiere, etc.

In ceea ce priveste lotul de jucatori, Poli are sanse minime sa mai conteze in retur pe Naidin si pe Ionut Stancu. Primul are sanse mari de a se transfera in Azerbaidjan in timp ce fundasul ar putea fi redirectionat de Rapid spre Pandurii Tirgu Jiu, daca Poli renunta la ideea de a-l tine in lot pina la vara, asa cum a fost intelegerea din vara cu giulestenii. Un alt jucator la care iesenii se arata dispusi sa-l cedeze este Lamine.La capitolul noutati, nu apare nimic, nici macar la capitolul zvon, varianta achizitionarii unor jucatori liberi de contract fiind singura care este studiata la aceasta ora.

Comentarii