Se stringe latul

marți, 05 ianuarie 2010, 23:07
3 MIN
 Se stringe latul

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marti, ca nu respinge ideea reducerii numarului de echipe din Liga I de la 18 la 12, precizind ca "ar fi frumos un sistem competitional play-off play-out"."Adunarea Generala a LPF daca ia o decizie, atunci Dumitru Dragomir o poate sustine in cadrul Adunarii Generale a FRF, pentru ca aceasta este singura in masura sa aprobe un sistem competitional", a spus Mircea Sandu. "Cu 5-6-7 ani in urma am insistat pentru reducerea numarului de echipe in toate esaloanele competitionale pentru ca am considerat ca sintem intr-o scadere, cum consider ca sintem si azi. Sintem intr-o scadere valorica, n-avem un numar impresionant de jucatori de valoare, nu avem cluburi bugete consistente pentru a sustine atit prima echipa cit si cele 5-6 de juniori care ar trebui sa existe la fiecare echipa de Liga I si multe altele", a declarat presedintele FRF. Mircea Sandu a precizat ca un sistem competitional play-off play-out ar cistiga foarte mult in valoare.

"Eu acum 6-8 ani as fi vazut un campionat cu 12 echipe, play-off si play-out, care e chiar frumos din punctul meu de vedere. Chiar daca cele de la locul VII in jos nu mai prezinta prea mare interes pentru televiziuni si public. in schimb sus, e foarte interesant, pentru ca acolo sint echipele din Cupele Europene. Ar fi 32 de partide in loc de 34 intr-un sezon, deci nu s-ar pierde decit doua meciuri. In schimb, cred ca s-ar cistiga foarte mult in valoare, in reatragerea suporterilor pe stadioane si asa mai departe. Eu i-am convins pe cei din Liga a II-a si a III-a, sa facem 12 echipe incepind cu sezonul 2010/2011. Dar dinsii au venit la ultima Adunare Generala cu propunerea sa reducem de la 18 la 16 ca si pas intermediar, urmind ca peste 2-3 ani sa incercam solutia cu 12 echipe. Sint analize care se fac, trebuie argumente pentru a-i convinge pe oameni. Se pot face si incercari pentru 2-3 ani si daca sint nereusite se poate reveni. Dar trebuie sa avem rabdare", a mentionat Sandu.

Pronosticuri electorale

In privinta alegerilor pentru presedintia FRF, Mircea Sandu a spus ca, daca il va avea contracandidat pe Gheorghe Popescu, el va obtine 180 de voturi, iar fostul international doar 100. "Depinde pe cine am contracandidat. Daca va fi Popescu, probabil la vot va fi in jur de 200 la 100, cam asa, ca noi avem aproximativ 280 de membri cu drept de vot. in mare cam asa, eu 180, Gica Popescu 100. Daca am alti contracandidati, unii nu obtin nimic, altii poate 10-12 voturi", a declarat Mircea Sandu la Sport.ro. El a adaugat ca in momentul de fata are un salariu de aproximativ 4.000 de euro pe luna ca presedinte al FRF. Alegerile pentru postul de presedinte al FRF vor avea loc la 25 ianuarie. Pina in prezent, si-au anuntat intentiile sa candideze fostul finantator al clubului Progresul, Constantin Iacov si fostul international Octavian Popescu. Gheorghe Popescu va anunta, astazi, intr-o conferinta de presa, daca se va inscrie in cursa pentru sefia FRF. (MEDIAFAX)

Comentarii