Secretomanie pe bani publici

luni, 09 mai 2011, 22:32
2 MIN
 Secretomanie pe bani publici

Unul dintre subiectele fierbinti discutate in ultima sedinta a Comitetului Director (CD) al CSMU Politehnica, derulata pe 29 aprilie, a fost modalitatea prin care vicepresedintele CD, Constantin Anghelache, va incasa 413 000 lei din partea clubului iesean. Reamintim, conform unui protocol incheiat la sfirsitul anului trecut, banii amintiti, despre care Anghelache sustine ca reprezinta datorii ale fostei sale echipe, Tricolorul Breaza, care sta la baza actualei formatii iesene, trebuiau achitati pina la sfirsitul lunii trecute. Dupa mai multe amenintari intre reprezentantii ieseni din virful clubului, care s-au gindit la infiintarea unei alte echipe, si Anghelache, care a spus ca o va retrograda pe CSMU daca nu-si primeste banii intr-o singura transa, s-a ajuns la un armistitiu, anuntindu-se ca pina pe 9 mai se va semna un protocol de reesalonare a platii. Mai mult, reprezentantii ieseni au dat garantii ca fostul patron al Tricolorului va incasa o parte din acesti bani in scurt timp.

Ieri, la data cind expira termenul anuntat pentru stingerea litigiului, "Ziarul de Iasi" a incercat sa afle la ce solutie s-a ajuns. Ca de obicei insa, atunci cind e vorba de declaratii oficiale, partile implicate au adoptat pozitia strutului, ingrosind norul de suspiciuni ce planeaza deasupra formatiei care activeaza acum in Copou.

Anghelache a ascuns chiar faptul ca ieri a primit o parte din bani, preferind un discurs potrivit pentru naivi: "Eu i-am spus primarului ca nu-mi omor copiii. Nu am primit nici un ban, nu am semnat nici un act de reesalonare, insa nu e nici o problema. Daca voi fi tratat cu respect, nu vor fi probleme in legatura cu datoria fata de mine. Daca nu sint bani azi, vor fi  miine". Nici presedintele interimar executiv, Mircea Ursu, nu a fost mai darnic in declaratii, el recunoscind, dupa indelungi presiuni, doar ca "astazi (n.r. – ieri) am virat o suma importanta catre domnul Anghelache, incepind astfel sa-i achitam banii pe care-i avea de primit". In rest, Ursu nu a vrut sa spuna nici de unde vin banii dati lui Anghelache, nici ce suma a primit vicepresedintele CD, nici cind acesta isi va primi restul banilor! "Eu cred ca e de ajuns sa spunem atit, ca domnul Anghelache a primit niste bani. Restul nu mai conteaza" a motivat, halucinant, presedintele.

Conform unor surse din cadrul clubului, CSMU Poli i-a virat ieri lui Anghelache 50 000 lei, bani proveniti de la Fundatia Sportului Iesean, modalitatea de plata a celorlalti bani urmind a fi stabilita pina pe 17 mai. Mai mult, pentru a-l calma pe cel care a mutat Breaza la Iasi, membrii CD al CSMU Politehnica l-au mandatat pe Anghelache sa reprezinte Iasul in Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, organism care a avut ieri o sedinta la Bucuresti.

Altfel, intrarea la meciul de simbata, cu Ariesul Turda, de pe "Emil Alexandrescu", va fi libera, aceeasi masura urmind a fi luata si la ultima partida pe care CSMU o va desfasura in Copou in acest sezon, cu Vointa Sibiu.

Comentarii