Secundul Vladut a plecat de la Poli

miercuri, 07 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Secundul Vladut a plecat de la Poli

In cazul in care astazi, la Bucuresti, vor fi rezolvate legitimarile jucatorilor Luca, Maxinciuc, Ionel Serban, Besleaga, Claudiu Dumitru, Petrache (pentru care s-au platit ieri 10 milioane de lei la CFR Pascani desi in vara jucatorul fusese cedat gratis de Poli!!!) si transferul lui Mihalache de la Fulgerul Bragadiru, FCM Poli va conta in retur pe 14 jucatori! Ceilalti 7 sint Urdaru, Capusa (singurii jucatori ce apartin suta la suta de club) Acatrinei, Medeleanu, Matinca, Soponariu si Rupedeal, revenit in Iasi dupa ce Onestiul a refuzat pentru a-i obtine dezlegarea sa plateasca banii pe care Iasul i-a cheltuit cu jucatorul in tur. Fondurile necesare rezolvarii acestor transferuri au fost completate de imprumutul de 1000 $ pe care Mihai Alexa l-a facut clubului si de cele 50 de milioane de lei platite de Petrolul Berca drept prima transa pentru achizitionarea lui Dorel Constantin, a doua transa de 50 de milioane de lei urmind a fi platita in luna mai. Se vor pregati alaturi de echipa mare Bodoga, Moise si juniorii Ciocan, Raileanu, Virlan si Butnaru, acestia urmind a incerca sa astupe gaurile ce, inevitabil, vor apare pe parcursul returului. Dupa cum se vede, lotul este deosebit de subtire inca inainte de a incepe campionatul, previziunile fiind deosebit de sumbre.
Singura sansa de intarire este obtinerea dezlegarii pentru Danut Munteanu, de la FCM Bacau, varianta la care, sustine conducerea, inca se lucreaza. Pina una, alta, Munteanu a fost numit director sportiv al FCM Poli. "Ne trebuia o persoana care sa faca legatura intre Consiliul de Administratie si club si Munteanu este cel mai indicat. El se va ocupa de organizarea tuturor activitatilor de la club, avind aproape toate raspunderile pe care le-a avut fostul presedinte, Emil Lupulescu. Munteanu nu va avea insa drept de semnatura, contractul lui in noua functie urmind a fi pe o perioada determinata. Asta pentru ca nu am renuntat inca la ideea de a-l transfera de la Bacau" a declarat Romeo Olteanu, presedintele CA al gruparii din Copou. Olteanu a mai mentionat ca se va lua legatura cu Laminorul Roman pentru testarea a 4 jucatori pusi pe liber de "tevari". O veste proasta este ca Emil Vladut, antrenorul secund adus de Lita Dumitru a parasit echipa, deoarece nu i s-a putut asigura cazarea in Iasi, oferindu-i-se doar un loc in camera lui Lita. Sint sanse reduse ca Vladut sa ramina alaturi de Dumitru la echipa.
Tot ieri s-a anuntat oficial ca Poli nu va conta in retur pe Cotan, care va trece la CFR Citadin si Dobrea, achizitionat de Unirea 2000. Desi era gratis, primul nu a fost oprit in lot pentru ca nu a confirmat asteptarile antrenorului Ion "Lita" Dumitru iar Dobrea a fost achizitionat de divizionara C in schimbul a 50 de traininguri dupa ce initial Apemin Borsec ceruse 45 de milioane de lei de la Poli. Totodata s-a oficializat si trecerea lui Basascu la CFR Citadin.
Sa recaptiulam. Jucatori care se pregatesc cu lunile alaturi de echipa si care sint gratis nu sint legitimati (ultimul exemplu, Cotan), altii, al caror nume nici nu este stiut (!), sint chemati la teste cind campionatul bate la usa, se dau bani pentru achizitionarea unui fotbalist ce a fost cedat gratis in urma cu citeva luni (Petrache), se vind mult mai ieftin sportivi cumparati cu bani grei (vezi cazul Constantin) iar pretul platit pentru Dobrea poate fi mult mai mic atunci cind negociaza o alta echipa din Iasi. Trebuie sa ne mai miram ca Poli incepe campionatul cu 14 jucatori si este cu mai mult de un picior in groapa (groapa, nu divizia C pentru ca in actuala conjunctura este greu de crezut ca va fi indeplinit baremul)? (Ovidiu MINEA)

Comentarii