Senzatie la Gostyn

Subtitlu

miercuri, 03 octombrie 2007, 23:11
2 MIN
 Senzatie la Gostyn

Desi debutanta la o competitie si avind obiectiv clasarea in primele sapte echipe, intr-un concurs care a adunat crema popicelor din Europa, popicarii de la CFR Olimpia ACB au dat lovitura in prima zi. Elevii antrenorului Ilie Baias conduc dupa prima zi a concursului si sint pe punctul de a se califica in semifinale!

Primul intrat in focuri a fost Florin Opinca, care a reusit rezultate excelente pe toate cele trei piste (158^322^470 p.d.) si echipa ieseana conducea in clasament cu 625 p.d, o performanta cu care ieseanul detinea al doilea rezultat al zilei. Costica Ciurdea a avut o serie mult mai buna, cu croatul Bogdanovic pe un culoar paralel, component a echipei KK Zadar, cistigatoarea ultimei editii a Ligii Campionilor. Ciurdea a inceput mai slab dar a recuperat si un singur "bat" il despartea dupa prima pista. Pe pista secunda, Costica a inceput mai slab si, cu un total de 282 p.d., a cazut pe ultimul loc in seria de sase, insa a recuperat in cea de-a doua jumatate, terminind pe locul III.

Dupa doua runde, CFR Olimpia ACB ocupa locul II cu 1213 p.d., la 15 bete de Zadar.  Si cel de-al treilea concurent iesean, juniorul Ionut Cercel, a facut senzatie, cistigindu-si seria cu 614 p.d., la 42 de puncte de urmatorul clasat si al treilea rezultat al zilei.  "Tactic au fost stapinii jocului. Asteptam aceleasi rezultate si miine sa reusim sa ne depasim obiectivul.", a tras concluzia primei zile antrenorul Ilie Baias, o zi de senzatie pentru CFR Olimpia ACB Iasi care conduce in clasament cu 1827 pd, secondata de KK Zadar – 1822 pd si echipa germana SKV Rot-weiss Zerbst – 1756 pd.

Astazi iesenii intra in competitie cu trei jucatori cu experienta, Marius Manea, Gyula Veres si Remus Antimirescu. Noul obiectiv al campioanei iesene s-a schimbat din mers si tinta o reprezinta clasarea pe o pozitie cit mai buna pentru turneul final al acestei Cupei Mondiale cita vreme nu se pune problema sa mai rateze locurile 1-4.

Mai sint si alti romani in concurs

***Programarea acestei competitii la Gostyn s-a dovedit totusi neinspirata cita vreme conditiile sint necorespunzatoare la acest nivel. Numarul de locuri extrem de redus din tribune pentru afluenta de competitori si sustinatori, lipsa unui centru de presa, sint doar doua elemente care au ridicat probleme.

*** Fara nici o indoiala iesenii au fost surpriza competitiei. Daca pe piste Opinca, Ciurdea si Cercel au facut senzatie si au scos echipa lider dupa prima zi, de exceptie a fost prestatia celor din tribune, o galerie formata din jucatori, conducatori si suporteri, adica peste 30 de persoane care au facut atmosfera peste asteptari.

*** Nu doar Iasul are romani pe pistele de concurs. La formatia care reprezinta Franta sint trei sportivi din Romania respectiv fostul iesean Vasia Donos, George Ungureanu si Stefan Gogorita. Pentru ungurii de la Zalaegerszegi evolueaza in schimb Claudiu Boanta si Dumitru Bese.

Deplasarea la aceasta competitie a fost facuta cu sprijinul Clean Total, Magvacom, West Star, Iassyfarm, Intercons si Euro Brand.

Comentarii