Serie echilibrata in campionatul juniorilor

miercuri, 13 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Serie echilibrata in campionatul juniorilor

Incepind cu acest sezon, pentru o victorie in cadrul Campionatului National de fotbal pentru juniori se acorda 4 puncte, remiza aducind doar un punct, ca si pina acum. In acest context, partenerele de joc trebuie sa tinteasca in mod expres victoria, meciul egal dezavantajind ambele echipe. Asa ca, duminica, in prima etapa, pentru juniorii I ai FCM Poli, pregatiti de prof. Dan Cananau, nu exista decit varianta victoriei, pe care de altfel au si obtinut-o la Focsani, unicul gol al iesenilor in partida cu Diplomatic fiind inscris de Alin Suru, in min.33, printr-un sut puternic din afara careului. Meciul s-a disputat pe un teren denivelat, fara iarba, spectacolul suferind in prima repriza. In cel de-al doilea mitan, iesenii ar fi putut sa se desprinda, dar Climinte, Varlan si Soponariu (de trei ori) nu au gasit calea spre gol.
Eliminarea din prima grupa valorica a echipelor de juniori ale divizionarelor C a facut ca nivelul performantei sa creasca, scorurile astronomice cu care ne obisnuisem in campionatul trecut urmind sa fie din ce in ce mai rare. Prin urmare, juniorii de la FCM Poli urmeaza sa-si dispute primul loc in serie cu echipele similare ale cluburilor Laminorul Roman, FCM Bacau, Ceahlaul Piatra Neamt, FC Onesti, Apemin Borsec, Foresta Falticeni, CSS Suceava, LPS Vaslui, CSS Bacau si Diplomatic Focsani.
La juniori II, iesenii au platit tribut celor peste 10 ocazii de gol, din care jumatate din pozitie singur cu portarul, elevii profesorului Marian Moldovan reusind la Focsani, cu Diplomatic, doar o remiza (1-1), golul oaspetilor fiind marcat de Lici. In cadrul etapei viitoare, ce se disputa simbata, incepind cu orele 13.00, pe terenul II al stadionului "Emil Alexandrescu" din Copou, juniorii Politehnicii primesc vizita eternei rivale CSS Bacau. La Focsani, juniorii I ieseni au aliniat urmatoarea formatie: Curca – Climinte, Paduret, Petrariu, Tesoi, Maxim – Badarau, Suru (’60 Raileanu ’60), Varlan – Soponariu, Etcu (’46 Rebenciuc, ’80 Ciocanaru). (Leonard C.)

Comentarii