Sfisiati fara mila

Subtitlu

duminică, 29 octombrie 2006, 22:41
5 MIN
 Sfisiati fara mila

Dinamo: Gaev – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac – Ad. Cristea, Margaritescu (’66 – Tames), D. Serban, C. Munteanu (’59 – Ganea) – Danciulescu, Cl. Niculescu (’63 – Zé Kalanga). Antrenor: M. Rednic.
Poli: Marc – Onut, Ciobanu, Ir. Ionescu (’61 – Tincu) – Buta, Saric, Iurisniti, Sfirlea, Bordeanu (’67 – Toma) – Cernoch, Bilba (’53 – Onofras). Antrenor: I. Popa.
Cartonase galbene: Buta (’18), Iurisniti (’33), Bilba (’42), Toma (’84).
Arbitri: V. Berbecaru (Rm. Vilcea); M. Savaniu (Sibiu), D. Rosu (Bucuresti).
Spectatori: 7 000.
1-0, min. 7: C. Munteanu a reluat din 9 metri, zona centrala, o centrare a lui Blay de pe dreapta;
2-0, min. 38: lansat in adincime de Niculescu, Margaritescu a scapat singur cu Marc si a inscris cu un sut plasat din careu;
3-0, min. 39: centrarea lui Danciulescu il lasa singur cu portarul pe Niculescu, Marc respinge sutul dinamovistului si Dennis Serban reia de la 7 metri in plasa;
4-0, min. 68: Danciulescu a reluat de la 13 metri centrarea lui Zé Kalanga de pe dreapta;
5-0, min. 75: Ganea a finalizat lejer, de la circa 11 metri, o pasa a lui Danciulescu.
Iasul nu are o problema majora doar cu ciinii vagabonzi, ci si cu cei rosii! Daca in absolut toate cartierele orasului amenintarile muscaturilor exista aproape la fiecare pas si sint concretizate destul de des, in „Groapa” bucuresteana iesenii au simtit, pe pielea proprie, muscaturile decisive cu trimitere la injectii antirabice. In ciuda betonarii, oaspetii au fost sfisiati fara mila de „coltii” haitei lui Mircea Rednic, care a transformat o trupa neinvinsa de 8 meciuri oficiale intr-una din care, la final, curgeau franjurile…
Poli a avut doar 6 minute iluzia ca poate intrerupe seria de victorii pe linie a liderului, interval in care gazdele au trecut rar centrul terenului. Dar, prima data cind l-au trecut serios, au si deschis scorul! Golul a declansat o serie nebuna de ratari la poarta lui Marc, ce a avut „norocul” de a fi titular chiar in meciul contra actualilor „extraterestri” ai Romaniei. Protejat de sansa la suturile lui C. Munteanu (’12 – „peste”, de la marginea careului) si, mai ales, Niculescu (’29 – sut din unghi, cu poarta goala, in plasa laterala!), portarul iesean a avut cel putin 4 interventii capitale, respingind (’16 – sut Danciulescu din 8 metri; ’18 – lovitura libera din lateral stinga, executata bine de Niculescu) ori prinzind (’26 – sut Niculescu din 12 metri; ’37 – deviere Danciulescu dupa centrarea lui Blay) mingea ce dansa pe acordurile trupei dinamoviste N&D. Daca cei doi golgeteri nu s-au lipit la gol, ei au fost la originea fazelor derulate in minutele 38 si 39, care au frint irevocabil meciul, scorul ajungind la dimensiuni de forfait.
Startul actului doi a creat iluzia ca Poli se poate trezi, asa cum a facut-o in Cupa, Bilba, scapat singur, fiind oprit de alunecarea lui Radu (’48). Dinamo nu e insa „U” Cluj si Iasul, care a incercat sa-l ameninte pe Gaev cu suturi bune doar de la peste 30 de metri (Bordeanu – min. 60 si Saric – min. 67), a fost pus iarasi repede la colt. Danciulescu a schimbat regula primului act, in care au marcat doar mijlocasii, iar Ganea, dupa ce s-a incalzit in minutul 72, cind Marc a prins un sut din unghi, a desavirsit-o peste alte trei minute. Ultimul sfert de ora nu a adus nici macar unicul sut pe poarta a Iasului, Tincu (’81) trimitind „pe linga” dintr-o lovitura libera de la 25 de metri. In acest timp, galeria dinamovista isi aducea aminte de celebrul refren lansat cu putin timp in urma, „Cine intra-n Groapa / Fara cinci nu scapa!”…
Buna Dinamo ori slaba Politehnica?
^ La finalul partidei, o dilema plana in arena din soseaua Stefan cel Mare: A jucat Dinamo prea bine ori Poli (care, dupa cum am prognozat, a avut in teren toti jucatorii de baza, cu exceptia suspendatului Branet) prea prost? Pina si „Oracolul” Mitica Dragomir nu era in stare sa rezolve misterul. „Nu stiu daca Iasul a jucat rau ori Dinamo senzational. Stati sa-i vad si cum joaca cu turcii, sa ma dumiresc. Astazi parca au innebunit, parca erau din alt campionat. Au dat intre 7 si 15 pase consecutiv, au inscris de 5 ori si mai puteau da o caruta de goluri!” a spus seful LPF. Dinamovistii erau convinsi ca au prins o zi mare. „Sint mindru de echipa. Stiind jocurile bune facute de Poli cu Steaua si Rapid, baietii s-au mobilizat si au facut cel mai bun joc de pina acum din campionat” a spus Cristi Borcea, confirmat de Claudiu Niculescu: „A fost cel mai bun meci al nostru. Ne-a fost greu doar pina am deschis scorul, apoi am facut spectacol” a declarat „Clau-gol”, ce a glumit apoi pe seama ratarii sale din prima repriza: „Nu-mi place sa dau goluri usoare, de aia am ratat cu poarta goala, dupa ce in etapa trecuta am inscris de la 30 de metri!”. In schimb, Ionut Popa a spus ca Poli a fost „penibila”. „Am inceput bine, dar am terminat catastrofal. A fost cel mai slab joc al Politehnicii, de cind am venit la Iasi. Atunci cind esti penibil, nu mai ai ce sa spui. Am fost batjocoriti, am facut figuratie”. In replica, Mircea Rednic era mindru de elevii sai: „Poli a jucat cu trei stoperi pentru a-mi bloca atacantii, insa a uitat de piticii mei de la mijloc, care au marcat primele trei goluri. Ma asteptam ca jocul sa fie mult mai greu, insa am jucat foarte bine”.
Si batuti, si cu banii luati
Conform Regulamentului de Ordine Interioara al Politehnicii, un esec la o diferenta mai mare de 3 goluri aduce fiecarui fotbalist o penalizare de 500 $, lucru ce se va intimpla si dupa meciul de simbata. „Nu eu ii penalizez, regulamentul” a spus Ionut Popa, ce a plecat dupa meci la Arad, pentru parastasul socrului sau.
„Baronul” Cristea
Ex-ieseanul Adrian Cristea a spus ca si-a felicitat fostii coechipieri pentru rezultatele obtinute cu Steaua si Rapid, insa se bucura pentru succesul echipei la care joaca acum. Mijlocasul lansat de Dumitru Romila. „Hagi” sau „Baronul”, cum e poreclit de actualii sai coechipieri a mai precizat ca isi doreste ca sirul victoriilor dinamoviste in campionat sa ia sfirsit „vara viitoare, cind se termina campionatul!”.
Piste deschise pentru finantare
Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a declarat ieri, in emisiunea „Sport Show cu Ovidiu Minea”, difuzata de Pro TV Iasi, ca exista piste noi privind implicarea unor agenti economici la Poli: „E vorba de o discutie pe care am purtat-o cu ministrul de externe al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, care mi-a spus ca are in vedere atragerea unor investitori la Poli. Apoi, nu ascund nici faptul ca am purtat discutii cu oficiali ai societatii «E On» pe aceasta tema, mai ales ca in strainatate exista echipe ce poarta aceasta sigla pe tricouri” a spus presedintele de onoare al Politehnicii, care a completat: „Orice investitor interesat nu va deveni majoritar peste noapte, pentru ca trebuie sa protejam aceasta echipa, care e a iesenilor, de episoade asemanatoare cu cele de la Craiova, cind Gigi Netoiu a vindut toti jucatorii dupa ce a renuntat la ea. Mai intii trebuie sa vina o perioada linga club, sa ne asiguram de bunele lor intentii, apoi facem pasul decisiv”. Nichita a mai precizat ca nocturna stadionului din Copou, ce va fi inaugurata oficial vineri, la meciul cu Bistrita, nu afecteaza calitatea iluminatului din zona, iar costurile functionarii sale pentru un meci (aprximativ 3 ore de functionare) se cifreaza la circa 5 milioane de lei vechi.

Comentarii