Si batuti, si fara tezaur

vineri, 07 noiembrie 2003, 00:00
2 MIN
 Si batuti, si fara tezaur

Au marcat: Pjanovic (’23, ’62), Kalinicenko (’57), Pavlenko (’73)
Spartak: Kovalewski – Parfionov, Mitreski, Moises, Kebe, Pavlenko, Trobok, Titov, Kalinicenko (’87 – Danisevski), Torbinski, Pjanovic.
Dinamo: Delwarte – Perenyi, Burca, Barcauan, Semeghin, Fl. Petre (’50 – Grigorie), I. Badea, Alexa, Zicu, Danciulescu, Cl. Niculescu (’63 – Marica).
Cartonase galbene: Moises (’57) / Semeghin (’43), Badea (’52)
Cartonas rosu: Badea (’88).
Asta sa fie oare echipa care elimina cu citeva saptamini in urma pe Sahtior, cistigind si la Donetk? Daca ne luam dupa nume, parca ea ar fi. Daca ne uitam la joc, parca nu! Prea siguri pe ei, dinamovistii au deziluzionat total in meciul de ieri, indepartindu-se serios de visul calificarii in turul al treilea al Cupei UEFA.
Contrar asteptarilor date de declaratii („Le lasam tezaurul, dar ii batem si le luam calificarea”), dinamovistii au inceput extrem de timid meciul, permitindu-le moscovitilor sa se instaleze in jumatatea noastra de teren. Si nu trecusera cinci minute cind Spartak a ratat prima mare ocazie, Kalinicenko trimitind peste poarta din centrul careului, dintr-o pozitie ideala. N-a fost doar un simplu foc de paie, pentru ca sapte minute mai tirziu jolly-joker-ul Titov „croseteaza” prin apararea „ciinilor”, trimite la Pjanovic, dar acesta reia „peste” din 10 metri. Pjanovic ne da din nou fiori, in minutul 16, trimitind balonul cu capul in transversala, iar dupa citeva minute este rindul lui Titov sa iasa in evidenta, rusul fiind blocat in-extremis, in momentul in care se pregatea sa suteze la poarta. Si a venit minutul 23, cind Burca si Delwarte au „colaborat” la deschiderea scorului. Lansat in adincime, pe dreapta, Pjanovic l-a depasit in viteza pe Burca si a sutat puternic, Delwarte nereusind sa blocheze, desi mingea a venit „pe coltul lui”: 1-0. Incercarile palide ale bucurestenilor de a ataca s-au soldat cu doua semi-ocazii, „semnate” Danciulescu si Niculescu. Nici debutul reprizei secunde n-a adus o imbunatatire a evolutiei „ciinilor”, ba dimpotriva, accidentarea rapida a lui Florentin Petre afectind serios jocul. Si, in decurs de doar citeva minute, gazdele s-au distantat la trei goluri. Kalinicenko a sutat impecabil de la 15 metri, in minutul 57, dupa o „pasa” venita de la Barcauan (2-0), iar in minutul 62 Pjanovic a ridicat scorul la 3-0, sirbul finalizind o faza pornita de la Titov. S-a terminat chinul? Nu! Un pusti de 18 ani, Pavlenko, se tine de sotii si face 4-0 (’73) cu un lob de senzatie, de la aproximativ 20 de metri, care l-a lasat pe Delwarte spectator. Pentru ca „tacimul” sa fie complet, Badea inhata un cartonas rosu stupid, pentru un cap in figura „aplicat” lui Pjanovic. Ar mai fi ceva de spus? Nu. Bine ca meciul s-a terminat. La revedere, Moscova! Adio, calificare! (A.D.)

Comentarii