Si puscasii iau medalii

marți, 05 februarie 2008, 22:04
2 MIN
 Si puscasii iau medalii

Ca de obicei in ultimii ani, concursurile de tir sportiv sint o sursa continua de medalii pentru sportivii ieseni iar asta s-a intimplat si zilele trecute la Arad, la Campionatele Nationale individuale de aer comprimat la pusca si pistol, seniori si juniori. Daca la pistol performantele iesenilor sint nelipsite, suprizele continua sa vina de la sectia de pusca de la CS Politehnica, unde rezultate muncii antrenoarei Rodica Apetroaie si a elevilor sai se vad din plin si se transpun in medalii fara precedent.

Dupa ce anul trecut Mihai Axinte a reusit sa devina campion la Nationalele de glont, anul acesta in prim-plan a aparut Adi Iovita, un sportiv care a atras intr-o vreme privirile celor de la Dinamo Bucuresti, unde a avut dubla legitimare. Dupa ce a tras bine in calificari si a intrat in finala de pe locul secund, ieseanul de la Politehnica a mentinut strocul si a luat o medalie de argint pe un podium select cu fostul vicecampion mondial Alin Moldoveanu in frunte si cu stelistul Marius Vasile, un obisnuit al lotului national, pe locul al treilea.

"Nici nu-mi mai amintesc de cind n-am avut o medalie la pusca cu aer comprimat. Este un rezultat mare pentru Iovita, care de o buna perioada de timp este in crestere de forma.", ne-a declarat Rodica Apetroaie, care a scos procentaj maxim din deplasarea de la Arad cita vreme Iovita a fost singurul puscas iesean inclus pe listele de concurs.

Rezultatele de marca ale iesenilor nu s-au oprit insa aici pentru ca in arena au intrat apoi pistolarii. Chiar daca Iulian Raicea (Omega-Tehnoton Iasi – Steaua Bucuresti) a mai lipsit de la un concurs national pentru ca pregateste in strainatate participarea la JO de la Beijing, performantele au venit din alte directii.

La seniori in proba de 60 de focuri campion national a iesit veteranul Sorin Babii (Steaua – Omega-Tehnoton) – cel care inca mai asteapta inca un wild-card pentru participarea la Olimpiada – in vreme ce medalia de bronz i-a revenit lui Alex Sauca (CS Politehnica – Steaua). Daca fostul bronz european de juniori si-a mai pierdut din concentrare la categoria sa de virsta, situatia a fost salvata de Vlad Sacaleanu (CS Politehnica – Steaua), care si-a mai trecut in cont un titlu national de juniori.

In fine, in concurs a mai intrat si Adrian Ghetu (CS Omega-Tehnoton) dar sportivul cu virsta de juniori II n-a intrat in calcule pentru finala. Daca pistolarii Sauca si Sacaleanu, insotiti de antrenorul Ion Sacaleanu au plecat deja in Olanda pentru un concurs de pregatire in perspectiva Campionatelor Europene de aer comprimat din martie, toata floarea tirului romanesc este asteptata pe 17 februarie la Iasi la Grand Prix-ul organizat de CS Omega-Tehnoton.

Comentarii