Si razboi, si pace!

miercuri, 12 ianuarie 2011, 23:12
4 MIN
 Si razboi, si pace!

"Razboi sau pace?" a fost titlul dat de "Ziarul de Iasi" articolului publicat in numarul de miercuri in care se facea "avanpremiera" sedintei Comitetului Director al asociatiei in cadrul careia functioneaza CSMU Politehnica Iasi programata ieri. Daca toate informatiile importante anticipate in articolul mentionat s-au adeverit, nuantarea vine de la faptul ca ieri a fost si razboi si pace!

Reamintim, miza sedintei era preluarea de catre ieseni a controlului in CD, organism in care majoritatea era detinuta de omul de afaceri Ionut Negoita, cel care renuntase luna trecuta la presedintia Comitetului, dar isi pastrase locul de membru, si fostul patron al Tricolorului Breaza (echipa care, alaturi de Navobi Charity Cup Iasi, a fost la originea CSMU Politehnica), Constantin Anghelache, ambii avind alaturi cite un om apropiat: Marian Gavril, respectiv Gabriel Dumbrava.

Prima repriza a "meciului" de ieri a inceput la Primarie, unde secretarul Comitetului Director, Catalin Petrescu (un apropiat al lui Negoita, care l-a reprezentat pe acesta si pe Gavril) si Anghelache s-au intilnit cu iesenii din CD (Vasile Lupascu si Ioan Apostol, care-l reprezentau si pe Adrian Ambrosie) si primarul Gheorghe Nichita. Dupa doua ore de discutii in contradictoriu, intilnirea, incheiata nedecis, s-a mutat la stadionul "Emil Alexandrescu", la sedinta fiind invitati sa participe si alte persoane, intre care si presedintele executiv, Grigore Sichitiu, si vicepresedintele executiv, Mircea Ursu. Dupa mai multe momente tensionate, derulate pe parcursul a aproximativ 90 de minute, partile au cazut de acord asupra unui acord de pace cu urmatoarele coordonate: Negoita a primit 100 000 de lei, o parte din cei circa 160 000 de lei cu care a imprumutat clubul, si a demisionat din Comitetul Director, ca si Marian Gavril; Constantin Anghelache ramine membru in CD, alaturi de Dumbrava, si urmeaza sa primeasca pina la sfirsitul lunii aprilie 420 000 de lei, suma care acopera datoriile pe care acesta sustine ca le avea de pe urma Tricolorului Breaza. Ultima repriza a meciului de ieri a fost si cea mai scurta. In locul lui Negoita si a lui Gavril, in Comitetul Director au fost cooptati directorul CS Politehnica, Leonida Antohi, si reprezentantul Conest Iasi (societate care si-a exprimat disponibilitatea de a sustine CSMU), Ioan Melinte. Cei doi au si participat la ultima parte a sedintei in care Antohi a fost ales presedinte al asociatiei in cadrul careia functioneaza clubul. Toate aceste informatii au fost obtinute din surse din cadrul clubului.

Semnal incurajator de la CONEST

La finalul intilnirii, cel care a fost jucator, antrenor si conducator la FC Politehnica, a declarat: "Desi am plins cind s-a desfiintat FC Politehnica, am venit cu inima deschisa alaturi de actualul club de fotbal al orasului. Voi incerca sa ajut cu toate puterile mele Iasul fotbalistic, in speranta ca vom reusi revenirea in Liga I intr-un timp foarte scurt. Daca agentii economici locali vor stringe rindurile, alaturi de Primarie, vom reusi sa atingem obiectivul dorit". Prezenta lui Nichita la intilnirile de ieri a fost explicata astfel de primar: "Dupa ce au aparut atitea discutii si controverse legate de finantarea actualei echipe, am vrut sa vad exact cum sta situatia la club. Trebuia sa fiu sigur ca banii pe care-i da Consiliul Local, prin intermediul Fundatiei Sportului Iesean, sint cheltuiti responsabil. Din fericire, astazi (n.r. – ieri) s-au rezolvat multe probleme, Iasul avind acum control total asupra echipei. Ma bucur ca despartirea de domnul Negoita s-a petrecut amiabil. Faptul ca o societate cum este Conest a venit alaturi de Poli este un prim semnal ca mediul de afaceri local sustine fotbalul. Imi doresc ca acest exemplu sa fie imbratisat si de alte societati, care sa finanteze echipa, asa cum face si Primaria, nu s-o imprumute. Cooptarea profesorului Antohi, un simbol al fotbalului iesean, intr-o structura in care mai fac parte si alte glorii locale, cum sint Simionas, Ursu ori Ambrosie, este un alt factor stimulativ pentru stringerea orasului linga echipa". Primarul a mai spus ca obiectivul CSMU Politehnica pentru acest sezon ramine promovarea: "Desi ne aflam la o distanta apreciabila de locurile promovabile, imi doresc ca Poli sa continue atacarea obiectivului promovarii si in retur. Am discutat cu profesorul Sichitiu, care nu a pomenit nimic de demisie, si cu antrenorul Falub, ambii spunindu-mi ca vor face totul pentru a incerca urcarea Iasului in Liga I". In ceea ce-l priveste pe Negoita, acesta nu a raspuns apelurilor "Ziarului de Iasi" pentru a comenta retragerea definitiva de la CSMU.

Referitor la campania de transferari, Sichitiu a confirmat ieri toate informatiile publicate in ultima perioada de "Ziarul de Iasi": "La sfirsitul turului s-a alcatuit o lista cu jucatorii vizati a fi adusi la Poli. Din motive diferite, financiare ori legate de aspiratiile jucatorilor, nu am reusit sa-i aducem pe botosaneanul Ionut Matei, care apartine de Timisoara, turdeanul Tony, care a revenit la U Cluj, slatinenii Quist si Edi Stoica, aradeanul Tucudean ori Acosta, spaniolul de la U Cluj. Din lista initiala raminem in discutii cu portarul Hutan, de la U Cluj, Dilbea, de la Alba Iulia, Tincu si Ghiceanu, de la Botosani. In paralel, am mai deschis si alte piste: citiva straini, Haisan, de la Vaslui, Patrascu, de la Astra, Chibulcutean, de la Pandurii si Elek de la Otelul. Ultimul a ajuns deja in Copou, avind acceptul unui imprumut pina in vara, in Iasi sosind la probe si Ardelean, un mijlocas care a trecut pe la Baia Mare, si Tilivea, un fundas care apartine de Pandurii. Ramine sa vedem cum vor evolua lucrurile".

Comentarii