Simionas se intoarce

luni, 17 ianuarie 2005, 00:00
2 MIN
 Simionas se intoarce

Chiar dupa ce a fost demis din functia de antrenor principal al FC Poli Unirea Iasi, la finele partidei din tur, cu Sportul Studentesc, Vasile Simionas a fost propus pentru functia de director tehnic al gruparii din Copou. Problemele aparute intre parti ulterior au facut ca punerea in practica a intentiei de continuare a colaborarii sa se tot amine, antrenorul ajungind chiar sa se judece la LPF cu gruparea din Copou, care nu-i platise nici un leu pentru munca depusa in startul sezonului. Cistigind in instanta dreptul de a incasa
8.000$, Simionas a renuntat sa mai depuna recurs la aceasta decizie, desi intelegerea incheiat in vara ii dadea dreptul sa incaseze intreaga suma stipulata in contract, 25.000$. Mai mult, conducerea clubului a tot aminat un dialog direct cu tehnicianul, declaratia acestuia – „Sint surprins ca am ajuns sa discut cu Poli Iasi prin faxuri” – devenind celebra.
Toate neintelegerile au fost insa date uitarii la finele saptaminii trecute, cind instalarea lui Simionas in functia de director tehnic a devenit oficiala, lucru anuntat de presedintele Marius Stan. Acesta a spus ca antrenorul care a reusit promovarea Iasului in Divizia A va incasa restanta de 8.000$ si va primi in retur salariu si prime intregi de la echipa mare, fara alte drepturi contractuale. Atributiile lui Simionas vor fi legate de activitatea echipei a doua, a Centrului de Copii si Juniori, monitorizarea jucatorilor susceptibili de a fi transferati la Poli, precum si a adversarilor pe care echipa ieseana ii va intilni. Cu privire la reintoarcerea la clubul la care a cunoscut afirmarea, cel mai titrat antrenor local a declarat: „Revin la Poli fara nici un resentiment si cu dorinta de a ajuta clubul meu de suflet cu tot ce am eu mai bun”.
Altfel, fotbalistii de la Poli au avut ieri zi libera, ritmul antrenamentelor incepind sa creasca. Astazi este asteptat raspunsul lui Naidin (Dinamo) vizavi de venirea la Iasi, Poli ochind un alt dinamovist, virful Baltoi. Acesta va fi adus in Copou doar in eventualitatea unui transfer sau imprumut pe o perioada mai lunga, imprumuturile pe termen scurt nemaifiind dorite de conducere, mai ales ca in actualul lot exista multi jucatori ce se afla in aceasta situatie. In carti pentru un eventual transfer la Iasi ramine si timisoreanul Romeo Stancu. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii