Spaima antrenorilor

joi, 27 octombrie 2005, 23:00
3 MIN
 Spaima antrenorilor

Bazindu-se pe multi jucatori din linia a doua, Politehnica Iasi a reusit sa se califice in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal, dupa ce a invins miercuri, la Bacau, pe FC Vaslui. Succesul iesenilor este cu atit mai meritoriu cu cit au jucat o ora in inferioritate numerica iar penaltiul din care a egalat Vasluiul a fost foarte usor acordat de arbitrul Sorin Corpodean.
Din punct de vedere tactic, antrenorul „gazdelor” (Poli a fost clubul organizator), Ionut Popa a mers pe aceeasi linie („4-4-2”) pe care a urmat-o in ultima etapa de campionat, la Cluj. Cel mai remaniat compartiment a fost cel median: Tincu a fost utilizat mijlocas dreapta (tinarul jucator alternind momentele bune cu cele in care pierdea foarte usor mingea), pe flancul opus a aparut Ciubancan, care s-a agitat, insa nu a convins, iar in centru au fost utilizati Cata (la inchidere, exact in coasta lui Sabin Ilie, ce a jucat in spatele virfurilor) si Mitruc, mai avansat, ultimul fiind exact desi, uneori, lent. Cu prea mult exces de zel, Cata a plecat mai devreme la cabine, dupa ce a vazut de doua ori galben in fata ochilor. In avanspoturi s-a mers initial pe formula Pacurar – Bilba, ultimul iesind in evidenta, ca de obicei, atit la capitolul plusuri dar si la minusuri. In ceea ce priveste linia defensiva s-a mers pe o formula de 4 jucatori in linie, Onut (care a excelat) si Bernard trebuind sa compenseze lipsa de orientare a fundasilor laterali, Beceru, in special. Iar cind defensiva era depasita la rampa a iesit Marc, ce a avut o prestatie de exceptie, Ionut Popa avind simbata o dilema serioasa in privinta titularizarii lui Branet, care a facut si el un meci bun la Cluj.
Si apropo de Popa. Despre antrenorii mari se spune ca se simt la pauza si la schimbari. Miercuri, Popa l-a aruncat in lupta pe Onofras in minutul 65, apoi, in a doua repriza a prelungirilor, pe Rednic si Vrajitoarea. Pe linga faptul ca au dat un plus de vioiciune atacului, cei trei au creat faza snur care a dus la marcarea golului calificarii. Mai e nevoie de alte adaugiri? (Ovidiu MINEA)
„Bodu ne ia Cupa!”
Antrenorul principal al Politehnicii Iasi, Ionut Popa, a declarat ca nu se gindeste la cucerirea Cupei Romaniei din cauza sefului ANAF, Sebastian Bodu! „Daca luam Cupa, sigur ne-o ia, pentru recuperarea datoriilor. Asa ca nu are rost sa muncesc degeaba”, a glumit Popa, care a marsat pe acelasi ton: „La Bacau am cistigat si in returul trecut si in tur, si acum, cu Vasluiul. Mai bine jucam meciurile de acasa acolo, ca si asa in Copou am luat doar 4 puncte in 5 meciuri!”. Antrenorul iesenilor a anuntat ca daca echipa obtine simbata un rezultat bun cu Sportul Studentesc le va da liber pina martea viitoare jucatorilor, Popa renuntind astfel la ideea (exprimata dupa partida cu Gloria Bistrita) de a-i tine pe fotbalisti in cantonament pina la finele turului. (Ovidiu MINEA)
Oful lui Nichita
Primarul Gheorghe Nichita este foarte suparat pe arbitrajele din ultimele meciuri ale lui Poli. „La meciul cu Vasluiul, Sorin Boca mi-a spus ca nu a fost penalty. I-am zis ca, de acum inainte sa faca si el scandal cind sintem furati de arbitri, ca altfel nu ne baga nimeni in seama. Porumboiu de la Vaslui a facut si echipa a primit un penalty impotriva noastra”, a spus Nichita. Chiar si asa, primarul s-a declarat multumit de rezultatul obtinut de Poli in meciul de cupa. „Am cistigat meciul in zece oameni. Tot e ceva. Daca nu se dadea acel 11 metri, meciul ar fi fost cistigat fara prelungiri. Avem insa o problema ca nu finalizam ocaziile pe care le avem”, a explicat Nichita. (F.G.)

Comentarii